Zodra de zomer voorbij is, worden sommige mensen wat somber. De zon schijnt minder. Het is kouder. De verwarming moet weer aan. Het is vroeger donker. Maar deze tijd van het jaar heeft wel wat andere seizoenen niet hebben. Gezelligheid binnen, met kaarsjes op tafel. Lange avonden aan tafel. De open haard, de kachel of de centrale verwarming aan, zodat je lekker opwarmt van de kou buiten. En je gaat alweer uitkijken naar de decembermaand, met al die gezellige feestdagen. De periode rondom de Kerstdagen is de tijd om extra van elkaar te genieten, in een sfeer van liefde en ontspanning. Vaak lukt het ook om onze zorgen opzij even te vergeten en het familiegevoel voorop te zetten.

Aankleding

Bij feestdagen hoort uiteraard aankleding. Je versiert je huis. Ok: de een wat meer dan de andere. Maar je creëert in ieder geval een gezellige sfeer in huis. Maar je mag ook jezelf best wat mooier aankleden. Kleding maakt de man, maar zeker ook de vrouw. Dus ja: iedereen mag best zien dat je wat geld hebt uitgegeven voor een kerstjurk dames. Daarmee toon je ook hoe je deze dagen met hen waardeert. Een mooie, extra feestelijke jurk hoeft ook helemaal niet duur te zijn. En bedenk dat je hem ook bij andere feestelijke gelegenheden kunt dragen. Of je bewaart hem gewoon voor de heerlijk relaxte zondagen uiteraard. Net wat jij wil. Elke dag mag een feestdag zijn. Toch?

Lekker koken

Bij die feestdagen, en zeker bij Kerst, hoort uiteraard lekker eten. We besteden meer tijd aan onze gerechten dan normaal. Waar we het vaak met een goede maaltijd doen, kiezen we nu voor een meergangendiner. Dat kost natuurlijk veel tijd, maar die maak je er graag voor. Want daarna ga je met z’n allen uitgebreid tafelen, heb je fijne gesprekken en geniet je des te meer van jullie kerstdiner. Als je slim bent, dan trek je tijdens het koken even wat makkelijks aan. Dat zit wat makkelijker dan jouw prachtige kerstoutfit. En het voorkomt dat er nu al een vlek op zit. Dus hang die kerstjurk dames voorlopig gewoon even aan de kast, zodat je er straks als het ware zo in kunt stappen. Ook leuk om te zien hoe jullie gezelschap reageert als je naar beneden komt en opeens in je mooie jurk staat te shinen in de woonkamer. Een beetje extra aandacht kan geen kwaad toch? Geniet er dus maar van: je hebt het verdiend.