Als je ouder wordt, kan het soms een uitdaging zijn om buitenhuis veilig op pad te gaan. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige tips en hulpmiddelen die je kunt gebruiken om deze uitdagingen te overwinnen. Hier zijn 6 tips om buitenhuis veilig op pad te gaan:

Zorg voor goed schoeisel

Het is belangrijk om goed schoeisel te dragen als je buitenhuis op pad gaat. Dit verkleint de kans op uitglijden of vallen. Kies bijvoorbeeld voor schoenen met een stevige zool en goede grip.

Gebruik een wandelstok

Als je wat extra stabiliteit nodig hebt tijdens het lopen, kan een wandelstok een handig hulpmiddel zijn. Bij de thuiszorgwinkel vind je wandelstokken in verschillende maten en materialen.

Draag een persoonlijk alarm

Als je je buitenhuis niet veilig voelt, kan een persoonlijk alarm een geruststellend gevoel geven. Hiermee kun je snel hulp inschakelen als dat nodig is.

Maak gebruik van een rollator 

Als je moeite hebt met lopen of veel pijnklachten ervaart, kan een rollator uitkomst bieden. Bij de thuiszorgwinkel vind je verschillende modellen en maten, dus er is altijd wel een rollator die bij jou past.

Gebruik een zonnebril en zonnebrandcrème

Als je buitenhuis op pad gaat, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Draag daarom een goede zonnebril en smeer jezelf in met zonnebrandcrème om verbranding te voorkomen.

Plan je route van tevoren

Als je naar een nieuwe plek gaat, is het verstandig om je route van tevoren te plannen. Zo voorkom je dat je verdwaalt en kun je eventuele obstakels vermijden.

Draag een heuptasje

Als je vaak spullen bij je hebt, kan een heuptasje een handige oplossing zijn. Zo hoef je niet te sjouwen met een zware tas en heb je toch alles bij de hand. Let er wel op dat het tasje stevig vastzit en niet zomaar kan worden weggegrist door dieven.

Gebruik lampjes in het donker

Als je buitenhuis in het donker op pad gaat, is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor anderen. Gebruik daarom lampjes, bijvoorbeeld een zaklamp of een veiligheidslampje dat je aan je kleding of tas kunt bevestigen. Zo kunnen anderen je goed zien en voorkom je ongelukken.

Zorg voor goede verlichting in en om je woning

Niet alleen buitenhuis, maar ook in en om je woning is goede verlichting belangrijk voor je veiligheid. Zorg daarom voor goede verlichting bij de voordeur, op de gang en bij de trap. Ook buiten bij de voor- en achterdeur is het handig om verlichting te hebben, bijvoorbeeld met een bewegingssensor. Zo voorkom je dat je struikelt of valt in het donker.

Als je ouder wordt, kan het soms lastig zijn om buitenhuis veilig op pad te gaan. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en tips die je kunt gebruiken om dit zo veilig mogelijk te doen. Bij de thuiszorgwinkel vind je allerlei handige artikelen die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je met een gerust hart naar buiten en genieten van de buitenlucht.