Vrijwel iedere vrouw laat regelmatig haar nagels doen door de manicure. Het is ook makkelijk als je zelf weet hoe jij je nagels kan lakken of kunstnagels kan aanbrengen. Veel vrouwen vinden dit moeilijk en laten het daarom doen door een manicure. Hieronder vind je enkele tips over hoe je de perfecte nagels aanbrengt bij jezelf. 

Zorg voor de juiste hulpmiddelen

Als je nagels bij jezelf wilt aanbrengen dan heb je daar wat hulpmiddelen voor nodig. De kunstnagels blijven namelijk niet zomaar plakken en daarom heb je lijm nodig die geschikt is voor nagels. Om dit snel te laten drogen heb ook een UV licht nodig. Zorg er ook voor dat je een nagelvijl in huis hebt om je nagels glad en korter te maken. Als je van start wilt gaan met het plaatsen van kunstnagels, dan kan je het beste een nagelset halen waar al deze hulpmiddelen bij zitten. 

Kies een leuke kleur nagellak

Als jij je nagels zelf wilt doen of laten doen dan is het natuurlijk handig als je een kleur in gedachten hebt. Dit is vaak moeilijk omdat er duizenden verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Als je niet kan kiezen uit de verschillende kleuren, dan is het misschien verstandig om een nagellak set aan kleuren aan te schaffen. Zo kan je namelijk meerdere kleuren proberen en misschien vind je wel een prachtige kleur. 

Kijk uitlegfilmpjes op het internet

De eerste keer je nagels doen kan zeer spannend en ingewikkeld zijn. Daarom is het verstandig dat je voldoende video’s op het internet bekijkt waar het lakken van nagels en plaatsen van kunstnagels duidelijk uitgelegd word. Zo weet je namelijk dat je vrijwel geen fouten kan maken. Als je liever zelf je nagels niet doet, dan kan je altijd nog je nagels laten doen door een manicure.