Symboliek is bij het selecteren van een passende tastbare herinnering aan een overleden dierbare vaak een belangrijk onderdeel. Of u nu op zoek bent naar een urn of een assieraad, de wijze waarop diverse symbolen voorkomen binnen de vormgeving en/of de decoratie zijn eindeloos. Wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl vertellen u hier graag wat meer over. Ditmaal de symboliek van de teardrop.    

Waar staat de teardrop symbool voor?

De teardrop, oftewel traan, staat uiteraard voor verdriet in de breedste zin van het woord. Maar naast ‘huilen van verdriet’ kan men ook ‘huilen van het lachten’ en binnen deze context is de teardrop ook een symbool voor ‘mooie herinneringen’. Deze mooie symboliek maakt de teardrop een populair symbool voor diverse vormen van asbestemming, zoals urnen en assieraden. Maar de symboliek van de teardrop is niet de enige reden. De vorm van de teardrop zelf is ook erg bijzonder en leent zich uitstekend voor de creatie van ‘modern ogende’ urnen & assieraden. De laatste jaren zijn de ‘teardrop urnen’ erg in populariteit gestegen, waarbij de mooie symboliek hand in hand gaat met een moderne en eigentijdse vormgeving. 

Teardrop assieraden & urnen bij UitvaartUniq.nl

De teardrop is een bijzondere vorm die zich uitstekend leent voor de creatie van een bijzonder gedenkartikel. De vorm is enerzijds enorm sprekend maar anderzijds ook relatief ‘eenvoudig’. Ook betreft een mooie ronde vormgeving, maar toch met een modern tintje. Deze bijzondere eigenschappen heeft geleid tot een specifieke ‘teardrop’ categorie, zowel op het gebied van assieraden als binnen de collectie urnen van UitvaartUniq.nl. U vindt een prachtig assortiment teardrop urnen van diverse materialen, in diverse groottes (tevens mini urnen) en natuurlijk ook in diverse vormen; Zowel volledig in de vorm van een traan, of waarbij de traan een onderdeel vormt binnen de decoratie van de urn. Erg populair zijn de ‘teardrops’ van messing en keramiek. 
Ook op het gebied van assieraden zijn diverse mogelijkheden op het gebied van teardrop sieraden. Of u nu op zoek bent naar een klassieke sierlijke ashanger, of een moderne en strak ogende traanvorm – eventueel inclusief vingerafdruk – , van RVS, zilver, of goud, de kans is groot dat u een passend teardrop ashanger bij UitvaartUniq.nl vindt.