Tegels zijn een populaire keuze voor badkamervloeren en -wanden vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en esthetische veelzijdigheid. Als je van plan bent om je badkamer te renoveren of te upgraden, is het kiezen van de juiste tegels een belangrijke beslissing. Er zijn tal van tegelopties beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en stijl. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende tegelopties voor de badkamer bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je project.

1. Keramische tegels:

Keramische tegels zijn een van de meest voorkomende keuzes voor badkamervloeren en -wanden. Ze zijn gemaakt van klei die wordt gebakken bij hoge temperaturen en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, patronen en afwerkingen. Keramische tegels zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen vocht, wat ze ideaal maakt voor badkamers. Ze kunnen ook worden geglazuurd voor extra glans en bescherming. Wil je dit soort tegels kopen? Check dan het aanbod van Bebo Parket!

2. Porseleinen tegels:

Porseleinen tegels zijn vergelijkbaar met keramische tegels, maar ze zijn dichter van structuur en hebben een lagere waterabsorptie. Dit maakt ze nog duurzamer en bestand tegen vlekken en slijtage. Porseleinen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, texturen en afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel vloeren als wanden in de badkamer.

3. Mozaïektegels:

Mozaïektegels zijn kleine tegels die meestal worden geleverd op matjes of gaas. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder glas, keramiek en natuursteen. Mozaïektegels bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden en kunnen worden gebruikt om kleur en textuur aan de badkamer toe te voegen. Ze zijn ideaal voor het creëren van accentwanden, douchenissen en decoratieve details.

4. Natuurstenen tegels:

Natuurstenen tegels, zoals marmer, graniet, travertijn en leisteen, voegen een luxe uitstraling toe aan de badkamer. Elke steensoort heeft zijn eigen unieke kleur en textuur, waardoor een natuurlijke en tijdloze esthetiek ontstaat. Natuurstenen tegels zijn echter duurder dan keramische of porseleinen tegels en vereisen mogelijk meer onderhoud, zoals afdichting, om vlekken en waterindringing te voorkomen.

5. Cementtegels:

Cementtegels, ook wel encaustic tegels genoemd, zijn handgemaakte tegels met levendige patronen en kleuren. Ze voegen een artistieke en vintage uitstraling toe aan de badkamer. Cementtegels zijn poreus van aard, dus het is belangrijk om ze goed te afdichten om vlekken te voorkomen. Ze zijn geschikt voor zowel vloeren als wanden en kunnen worden gebruikt om een unieke en stijlvolle badkamerinrichting te creëren.

6. Geglazuurde keramische mozaïektegels:

Geglazuurde keramische mozaïektegels zijn kleine, glanzende tegels die vaak worden gebruikt om douchenissen, backsplashes en accentwanden te accentueren. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en kunnen worden gecombineerd om aantrekkelijke patronen en ontwerpen te creëren. Geglazuurde mozaïektegels zijn gemakkelijk schoon te maken en voegen een vleugje elegantie toe aan de badkamer.

7. Houtlook tegels:

Houtlook tegels bieden de warme uitstraling van hout zonder de zorgen over vocht en kromtrekken. Ze zijn gemaakt van keramiek of porselein en zijn verkrijgbaar in diverse houtnerfpatronen en kleuren. Deze tegels zijn een uitstekende keuze voor wie de esthetiek van hout verkiest maar de duurzaamheid van tegels nodig heeft.

8. Glazen tegels:

Glazen tegels zijn helder, eigentijds en reflecterend. Ze voegen glans en licht toe aan de badkamer en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en afwerkingen, waaronder doorschijnend, mat en glanzend. Glazen tegels zijn populair voor douchewanden, backsplashes en accentmuren.