Niet alleen foto’s zijn een grote herinnering aan de grootste viering van het leven. Als u een hele film van de huwelijksdag heeft, kunt u zich altijd in de feestelijke stemming brengen en alles bekijken, van de huwelijksceremonie op het registratiekantoor tot het feest daarna. Het maakt niet uit of hij zelf gemaakt of gefilmd is door de videograaf: De film op DVD zal uw onvergetelijke ervaring voor de eeuwigheid bewaren. We geven tips om ervoor te zorgen dat dit gaat lukken.

Bijna iedereen heeft een fotograaf op een bruiloft – in ieder geval een goede vriendin of een vriendin die goed is met de camera wordt meestal gevraagd om een paar snapshots. Als u nog een stap verder wilt gaan, moet u een huwelijksvideo overwegen. Voor een succesvolle trouwvideo zijn er in principe twee mogelijkheden.

Mogelijkheid 1: De trouwvideo van de videograaf

De videograaf of huwelijk videograaf is niet alleen professioneel opgeleid, maar ook onderweg met hoogwaardige apparatuur. Hij weet welke instellingen op uw persoonlijke DVD er achteraf het beste uitzien, welke momenten hij moet vastleggen en kan de instelling en uw wensen vooraf met u bespreken. Natuurlijk heeft een professioneel geproduceerde trouwfilm ook zijn prijs: je moet rekening houden met enkele honderden euro’s. Het is het beste om uw vrienden en kennissen te vragen of ze een videomaker kunnen aanbevelen, zodat de investering achteraf de moeite waard is.

Mogelijkheid 2: laat je vrienden de huwelijksfilm filmen

De veel goedkopere, maar waarschijnlijk minder professionele optie is om een vriend te vragen om te filmen. Het resultaat zal echter waarschijnlijk niet helemaal zijn zoals u zich kunt voorstellen. Tenzij je het geluk hebt om een filmmaker onder je vrienden te hebben.

Of…

Of u kunt van de trouwvideo een spel maken voor alle gasten. Vraag elke gast in de uitnodiging om zijn of haar smartphone mee te nemen en het geheugen vrij te maken van onnodige foto’s en video’s. Want dan kunnen al uw gasten gaan filmen. Op deze manier kunt u momenten vastleggen die de videograaf misschien niet heeft kunnen vastleggen – ook al moet u waarschijnlijk genoegen nemen met nog een paar wiebels. Na de bruiloft kunt u uw huwelijksfilm monteren, gefilmd door alle gasten zelf – of deze taak in ieder geval overdragen aan een videograaf. De videomaker zal het beste uit de beelden in de postproductie kunnen halen. Uw huwelijksvideo kan niet persoonlijker en sympathieker zijn – en uiteindelijk zult u relatief goedkoop wegkomen.