Ben je je al een tijd aan het oriënteren, maar weet je niet goed welke e-smoker je het beste kunt aanschaffen? Overweeg dan eens een starterset. Deze e-smokers zijn namelijk direct klaar voor gebruik. Wil je meer weten over een starterset? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen wij er meer over. 

Wat houdt een starterset in?

De starterset is een set waar alles in zit wat je nodig hebt om te kunnen e-roken. Denk aan de stick waar je uit kunt roken, maar ook een clearomizer, een coil en een usb kabel horen bij de e-smoker. Maar het verschilt per merk en type. Zo wordt er bij andere startersets een reserveglaasje meegeleverd en O-ringen. We hebben nu een paar onderdelen opgenoemd die je in het starterpakket zitten, maar het roept waarschijnlijk ook wat vragen op. In de rest van het blog zullen we dieper ingaan op de verschillende onderdelen.

Clearomizers

Van clearomizers zijn er veel verschillende, dus het is afhankelijk van je wensen welke jij wilt hebben. Een clearomizer is het vloeistofreservoir van het e-sigaret. Hier kan het liquid in worden geplaatst. Het komt in contact met de gloeidraad en katoen in de coil. De aansluiting van een clearomizer kan bestaan uit een 510 aansluiting of een EGO-aansluiting. Het verschil tussen deze aansluitingen is het schroefdraad. Bij een 510-aansluiting zit het schroefdraad aan de binnenkant van de aansluiting, waardoor de clearomizer in de batterij zelf gaat. Bij de EGO-aansluiting zit het schroefdraad aan de buitenkant, waardoor de aansluiting om de batterij heen valt.

Coils

Coils zijn de kleine verdampers van een e-sigaret. Ze zorgen ervoor dat er damp ontstaat. Coils zien eruit als metalen spiraaltjes met daaromheen een klein stukje katoen. Het spiraaltje en het katoen bekleden ook een functie. Het spiraaltje wordt verhit zodra de e-smoker wordt gebruikt, waardoor het katoen heet wordt en uiteindelijk verdampt. Misschien heb je het al geraden, maar het is dus zeer belangrijk dat het liquid op het katoen komt. Als dit niet het geval is, zal de e-smoker niet naar behoren werken. Daarnaast kan het een vieze smaak geven. 

Meer informatie

Wil je meer weten over een starterspakket? Neem dan gerust een kijkje op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. Hier staat namelijk meer informatie, waardoor al je vragen hopelijk bantwoord worden! Twijfel je toch nog over het één en ander? Er zijn veel websites waar je meer informatie kunt winnen, zoals de eerder genoemde Smokesmarter.