Wanneer heb jij voor het laatst een sauna bezocht? Een bezoek aan de sauna kan ontzettend goed zijn voor je gezondheid. In dit artikel zetten we drie van de belangrijkste redenen om een sauna te bezoeken voor je op een rijtje. Welke van deze redenen is voor jou de belangrijkste om binnenkort weer een uitje naar de sauna in te plannen? 

Naast de mogelijkheid om een sauna in de buurt te bezoeken, wordt ook een sauna kopen door steeds meer huishoudens overwogen. Door je sauna in de uitverkoop aan te schaffen, hoeft dit helemaal niet zo’n grote investering te vergen. Houd bij de aankoop van een sauna rekening met het verschil tussen een traditionele Finse sauna en een moderne infraroodsauna. Op internet lees je meer over de exacte verschillen. 

#1: een sauna helpt je immuunsysteem te verbeteren 

Een van de redenen om een sauna te bezoeken, is het feit dat de sauna een positief effect heeft op je immuunsysteem. Je bloedsomloop wordt tijdens het bezoek aan de sauna gestimuleerd, waardoor afvalstoffen uit je lichaam verwijderd worden. Tegelijkertijd gaat het lichaam aan de slag met het aanmaken van verschillende antistoffen. Dit werkt bevorderlijk voor je weerstand, waarmee de kans kleiner is dat je ziek zal worden. Met name in de herfst gaan veel mensen naar de sauna. De witte bloedlichamen die worden aangemaakt beschermen je tegen een griepje in het najaar. 

#2: ontspannen in een sauna 

Een andere belangrijke reden om naar de sauna te gaan, is het feit dat een sauna heel ontspannend werkt. Door te ontspannen ervaar je minder stress, wat ertoe leidt dat je beter slaapt. Op deze manier zal je minder snel last hebben van een verslechterde weerstand. Het komt regelmatig voor, dat stress en slapeloosheid ertoe leiden dat mensen al snel ziek zijn. Door regelmatig een sauna te bezoeken ga je dit tegen. 

Wist je dat gebleken is dat mensen die regelmatig een sauna bezoeken veel sneller een voldaan gevoel ervaren dan mensen die vrijwel nooit in de sauna komen? Een voldaan gevoel draagt weer bij aan een positief zelfbeeld. 

#3: draag bij aan een goede verzorging van je huid 

Tot slot heeft een bezoek aan de sauna een positieve invloed op de verzorging van je huid. Door een sauna te bezoeken begin je hevig te zweten. Het zweten leidt ertoe dat de poriën van je huid open komen te staan. De geopende poriën bieden je lichaam de ruimte om de huid te reinigen en afvalstoffen af te voeren. Het is sterk aan te raden om het bezoek aan de sauna te combineren met een koud bad of een koude douche. Ook met koud water afspoelen draagt namelijk bij aan de gezondheid van de huid. 

Tip: door na een warme douche thuis af te spoelen met koud water creëer je een soortgelijke situatie. Ook dit is bevorderlijk voor de gezondheid van je huid. Droog na het douchen voorzichtig af, om te voorkomen dat je huid beschadigd raakt.