Een pony is heel leuk en staat mooi. Maar soms ben je hem beu. En hem zomaar wegtoveren gaat niet. Hoe doe je dat, een pony uitgroeien? Dit hangt af van het soort pony dat je hebt. We geven je hieronder enkele tips om je pony zo onopvallend mogelijk te laten groeien.

Baby bangs

Dit is een hele korte pony. Het makkelijkst is het om de korte haartjes gewoon met gel omhoog te plakken. Een wetlook is helemaal in tegenwoordig. Het zal dus nooit opvallen dat je eigenlijk bezig bent om je pony te laten verdwijnen.

Een volle pony

Het tegenovergestelde van de baby bangs is de traditionele volle pony. Die kan je niet zomaar meer met gel tegen je andere haren kleven. Deze pony uitgroeien vergt wat meer vindingrijkheid. Maak het haar vochtig, maak een scheiding in het midden, strijk de haren glad en doe beide zijkanten achter je oren. Eventueel kan je de haren vastmaken met een speld wanneer ze nog iets te kort zijn.

Een schuine pony

Bij een schuine pony kan je de tussenlengte vastpinnen en zo de natuurlijke vorm van je haar behouden. Om het haar samen te houden kan je wat textuurspray gebruiken. Een haarband is eveneens een prima idee. Zo koppel je het aangename aan het nuttige. En dan valt er niets anders te doen dan te wachten tot de kortste lengte van je schuine pony uitgegroeid is.

Curtain bangs

Dit is eigenlijk de makkelijkste pony om te laten verdwijnen. Het is namelijk een pony die vrij lang is en die kan je heel eenvoudig föhnen met de rest van je haar. Curtain bangs, die kan je eigenlijk geen volwaardige pony noemen, want de lokken vallen om het gezicht heen en bijna niet op het voorhoofd. Om volume en beweeglijkheid te creëren, gebruik je best een lichte mousse en föhn je je pony met een middelgrote borstel omhoog en weg uit het gezicht.

De grootste gemene deler voor elk type pony is: geduld en nogmaals geduld. Maar met bovenstaande tips en het gebruik van een haarband mag die in-between lengte geen onoverkomelijk probleem meer zijn voor jou. Aan de slag ermee!