Heb je een nieuw huis gekocht en ben je opzoek naar een mooie vloer voor in je woning? Of is je huidige vloer toe aan vernieuwing? Veel mensen zijn gek op een houten vloer. En dat is niet voor niks. Het stevige hout is enorm tijdloos en kent nog veel meer fijne voordelen. Vandaag de dag is ook een zwart eiken vloer enorm populair en het kan net dat beetje extra geven aan je huis! Lees verder en ontdek de voordelen.

Een zwarte vloer in je woning
De één is helemaal weg van een zwart houten vloer, terwijl de ander misschien nog een beetje twijfelt. Maar het hebben van een zwart eiken vloer kent verschillende voordelen en is een uitstekende keuze voor in huis. Zo is de donkere kleur erg warm en sfeervol, iets wat je direct merkt als je binnenkomt. Daarnaast kan je met een donkere vloer een enorm mooi contrast creëeren in je woning. Een zwarte vloer staat bijvoorbeeld prachtig met gebroken witte muren. En wist je dat kleuren van je meubels beter uitkomen bij een zwarte vloer? Je meubels vallen dus ook gelijk meer op. Daarnaast zie je niet heel snel dat een zwarte vloer vies is. Ben je al overtuigd? 

De voordelen van een houten vloer
Als je een zwarte vloer neemt, hoeft dat natuurlijk niet perse van hout te zijn. Vandaag de dag zijn er enorm veel verschillende vloersoorten op de markt. Maar een net zoals de zwarte kleur, kent een houten vloer veel voordelen. Dit zijn de voordelen waarom je moet kiezen voor een eiken vloer:

1. Duurzaam en tijdloos
Een eiken vloer is een goede investering voor in je huis en gaat enorm lang mee. Door het harde materiaal zal je vloer, zelfs na een lange tijd, weinig slijtage vertonen. Het is natuurlijk wel van belang dat je je eiken vloer goed onderhoudt. Daarnaast is de vloer tijdloos en raak je er niet snel op uitgekeken. Houten vloeren komen immers al jarenlang voor in onze woningen. Of je nou kiest voor klassieke meubels of voor hele moderne, het zal altijd samen gaan met een houten vloer.

2. Gezellige en warme sfeer
Het klinkt misschien heel logisch, maar een houten vloer geeft veel meer sfeer aan je ruimte dan bijvoorbeeld een stenen vloer. Dankzij het natuurlijke materiaal maakt de eiken vloer je huis prettig om in te wonen. 

3. Makkelijk te onderhouden
Wist je dat een houten vloer relatief goed te onderhouden is? Zoals eerder gezegd is hout enorm stevig. Zelfs als je er grondig op stofzuigt en boent, zal je nauwelijks slijtage zien. Vind je dat je vloer wel eens toe is aan een goede onderhoudsbeurt? Dan zijn er speciale onderhoudsproducten op de markt om je vloer weer extra te laten glanzen. Pas wel op met vocht, want daar zijn houten vloeren erg gevoelig voor.

4. Goed voor het milieu
Of het nou wel of niet belangrijk voor je is: houten vloeren zijn goed voor het milieu! Het is gemaakt van natuurlijk materiaal en dus worden er nauwelijks vervelende afvalstoffen geproduceerd tijdens het productieproces. Dat is extra mooi meegenomen.