Wie een bamboeplant in de tuin heeft weet: hij groeit de pan uit. Voor je het weet heb je een volwassen struik en weet je niet meer wat je met het groen aan moet. De wortels gaan de hele tuin door en overal komt een nieuw plantje op. Vervelend, maar in de bamboe industrie is dat een uitkomst. Als je het snoeit, heb je zo weer een volwaardige plant. Niet zo gek dus, dat het materiaal ontdekt is én veelvuldig gebruikt wordt door veel fabrikanten.

Van sokken tot fietsen

Omdat het zo snel groeit, is bamboe dus heel geschikt als productieplant. Je kunt ook van alles maken van bamboe. Waar het voorheen vooral gebruikt werd als vervanging van hout, bijvoorbeeld voor tuinmeubelen of schuttingen, kun je nu ook fietsen kopen, gemaakt van bamboe. Zelfs sokken of T-shirts. Kijk maar eens bij de webshop van Bamigo, bijvoorbeeld. Daar vind je superzachte sokken, waarbij je je niet voor kunt stellen dat ze van een grassoort gemaakt zijn. 

Veelzijdig in gebruik

Niet alleen de toepassing is veelzijdig, ook het materiaal zelf. In het voorbeeld van die tuinmeubelen die van dit materiaal gemaakt worden, wordt dat op verschillende manieren gebruikt. Bijvoorbeeld gevlochten of als een soort riet. Maar ook in plaats van hardhout en, als je het verft, in allerlei kleuren. Een echte bamboeplant ernaast en je tuin is compleet!

Ook niet-woekerend

Nu is het zo dat bamboe qua tuinplant een negatief imago heeft, maar dat moeten we even rechtzetten. Niet alle soorten woekeren. Er zijn compacte soorten op de markt die zonder wortelbegrenzer gewoon binnen de perken blijven. En dat maakt het een interessante plant, waar je niet alleen van geniet als je die zachte sokken van Bamigo koopt, maar die ook nog eens mooi is om naar te kijken.