Salontafels zijn op zichzelf al dusdanig mooi, dat je misschien zou denken dat dat op zichzelf al mooi genoeg is. Maar als je écht het maximale uit jouw interieur wilt halen, doe je er goed aan om hem nog verder te ‘stylen’. Tafeldecoratie is hetgeen dat je hier het beste voor kunt inzetten. Afhankelijk van wat je mooi vindt, bepaal je wat het beste bij jou past. Om je wat inspiratie te bieden, behandelen we in dit blog een aantal tips die van pas komen bij de inrichting van je salontafel. 

Kaarsen

Een stukje licht in de duisternis. Dat is waar kaarsen voor zorgen als ze te midden van jouw salontafel staan opgesteld. Extra mooi is het om ze in een traditionele kandelaar te zetten, zodat je de sfeer van restaurants naar jouw woning brengt. Breng dus een bezoekje aan de woonwinkel bij jou om de hoek, leg je winkelmand vol met kaarsen en decoreer je salontafel zoals alleen jij dat kunt!

Tijdschriften

Je hebt van die ‘read-a-holics’ die nooit genoeg krijgen van lezen. En dus kan het best leuk zijn om wat tijdschriften op je salontafel neer te leggen. De covers van modebladen zijn niet alleen het lezen waard; ze geven de omgeving daar omheen ook nog eens de nodige uitstraling. 

Dienblad

Nee, we hebben het hier niet over het dienblad waarmee obers en serveersters door het restaurant lopen. Dit dienblad dient als een verzamelplek, waar verschillende woonaccessoires samenkomen. Je kunt er je bierviltjes in neerleggen, maar een mooie plant of bloem kan er eveneens geherbergd worden. 

Fotolijstje

Echt grote fotolijstjes lenen zich er niet voor om op salontafels te plaatsen; kleine varianten wél. Bij sommige winkels heb je fotolijstjes van 3,5 x 4,5 centimeter, waar je een pasfoto van je geliefde in kunt plaatsen. 

Fruitschaal 

De fruitschaal bevindt zich meestal in de keuken van het huis, maar kan ook prima geplaatst worden op een salontafel. Vitamines liggen zo sneller voor het grijpen als je ligt te relaxen op de bank en de kleurrijke fruitsoorten vervullen tevens een versierende functie in jouw woonkamer. 

Voordat je aan de slag gaat met de aankleding van je bijzettafeltjes, is het zaak om een geschikt exemplaar te kopen. Neem hiervoor een kijkje tussen de salontafels van Sfeer.nl. Deze webshop verzendt alle salontafels van €75,00 en meer gratis en biedt tevens de mogelijkheid om achteraf te betalen.