De meeste mensen brengen er veel tijd op door; het toilet. Je wil dus dat deze perfect bij jouw en je huis past. Nu wil je graag een nieuw toilet of er een extra toevoegen aan je huis.  Wat voor soort toilet wil je dan? Welke is geschikt voor jouw ruimte? 

Hangend toilet

Het hangend toilet zien we het vaakst terug en is erg populair. Vaak wordt deze gecombineerd met een reservoir dat in de muur wordt verwerkt. Hierdoor oogt de badkamer strakker. Het toilet hangt door middel van een stevig frame aan de muur. Dit frame geeft ook ondersteuning aan het inbouwreservoir, het reservoir zorgt ervoor dat je het toilet kan doorspoelen.  Het grote voordeel van dit toilet is dat je makkelijk de vloer schoon kan houden, je kan onder het toilet komen. Maar niet alle muren zijn geschikt voor een hangend toilet, het vergt namelijk veel stevigheid van de muur.

Staand toilet

Het staande toilet, staat dus gewoon op de vloer. Doordat deze niet aan de wand bevestigd hoeft te worden is dit soort toilet ook veel steviger. Een ander voordeel is dat deze in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn, van modern tot klassiek. Er zijn twee soorten staande toiletten: Het duoblok, waarbij het reservoir vast zit aan het toilet en het toilet met losse spoelbak, dit reservoir kan in de muur verwerkt worden.

Urinoir

Een urinoir is een toilet dat speciaal voor mannen is, dit kan een goede toevoeging zijn aan het huis. Het grootste voordeel is dat je geen last meer hebt van toiletbrillen die omhoog staan. Daarnaast spetteren urinoirs minder, dit maakt het dus ook een stuk hygiënischer. Tegenwoordig zijn sommige urinoirs voorzien van een sensor die ervoor zorgt dat het toilet wordt doorgespoeld. 

Bidet

Een bidet was eerder iets wat je wel vaak in het buitenland tegenkwam, maar in Nederland niet. Inmiddels heeft het ook in Nederland zijn intrede gedaan. Het is een apart stuk sanitair dat (meestal) naast het toilet staat. Met een bidet kan je je onderlichaam reinigen met water. Dit wordt over het algemeen gedaan na dat je naar de wc bent geweest. 

Douche wc’s 

Ook de douche wc zien we steeds vaker terug komen. Het is eigenlijk een combinatie tussen een bidet en een wc. In het toilet zit namelijk een soort douche die, als je klaar bent, je onderlichaam reinigt. De meeste douche wc’s hebben een bedieningspaneel, hierbij kan je zelf de intensiteit van de staal instellen. Er zijn ook douche wc’s waarbij je je kan laten drogen door

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je binnenkort nieuw sanitair kopen? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!