Vaak last van slap en dof haar? Van alles geprobeerd en weet je het even niet meer? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je wat je kunt doen om gezond, en lang, haar te hebben.

Er zijn talloze redenen waarom vitamine D belangrijk is voor jouw algehele gezondheid en welzijn; als het echter specifiek om je haar gaat, is het goed voor je omdat het de aanmaak van nieuwe haarzakjes stimuleert. Daarnaast versterkt het oude haarvaatjes en, omdat een vitamine D-tekort zorgt voor haaruitval, is het duidelijk dat het absoluut noodzakelijk is om ofwel een supplement te nemen dat deze voedingsstof bevat en/of voedsel te eten dat rijk is aan vitamine D. Denk daarbij aan zalm, levertraan, verrijkte granen, verrijkt sinaasappelsap en eieren.

Eet meer voedsel dat rijk is aan zink

Over voedsel gesproken: noten zoals cashewnoten en pinda’s, maar ook volle granen, aardappelen, boerenkool en pompoenpitten zijn allemaal erg goed voor je omdat ze veel zink bevatten. Je haar heeft zink nodig om gezond te blijven, omdat het helpt om je haarzakjes gehydrateerd te houden. Niet alleen dat, maar zink is ook erg goed als het gaat om de groei en het herstel van haarweefsel. 

gezonder haar krijgen

Koop een haarstomer voor jezelf

Als je nog geen haarstomer hebt, is het hoog tijd dat je die een aanschaft. Het zorgt ervoor dat je conditioner je haar kan binnendringen. Het helpt ook om te zorgen voor elasticiteit. Als je haar hebt met een lage porositeit (wat betekent dat het moeilijk is voor je haar om vocht vast te houden), kan een haarstomer het vocht voor een langere periode in je haar houden. Het kan ook een droge hoofdhuid, jeuk en irritatie verminderen. 

Trakteer jezelf op enkele spoelingen met amandelmelk

Je haar bestaat voornamelijk uit eiwitten; dus het heeft natuurlijk van tijd tot tijd een eiwit behandelingen nodig. Zogenaamde ‘all-out eiwit behandelingen’ worden elke 4-8 weken aanbevolen, maar als je tussendoor wat onderhoud wilt doen, doe dan een haarspoeling met amandelmelk. Door een derde kopje amandelmelk te combineren (voor de eiwit boost) met, twee eetlepels honing (honing is een bevochtiger, wat betekent dat het vocht uit de lucht haalt) en een eetlepel druivenpitolie (het zit boordevol vitamine E en oxidanten). Laat dit 20-30 minuten intrekken voordat je je haar gaat wassen en conditioneren. Hierna zullen je lokken niet alleen zachter, maar ook sterker aanvoelen. Trouwens, tekenen dat je een eiwit behandeling nodig hebt, zijn onder meer dat je haar sponsachtig en slap is. 

wat kun je doen om gezonder haar te krijgen

Masseer je hoofdhuid met cederhout olie

Essentiële olie van cederhout is om een ​​paar redenen goed voor je hoofdhuid en haar. Het verhoogt de bloedcirculatie naar je hoofdhuid, zodat je haarzakjes de voedingsstoffen kunnen krijgen die ze nodig hebben. Het bevat eigenschappen die ervoor zorgen dat roos jouw hoofdhuid niet irriteert. Cederhout olie vermindert ook hoofdhuid ontsteking, vermindert stress en helpt je hoofdhuid en haar gehydrateerd te blijven. En aangezien een hoofdhuidmassage ook de haarzakjes stimuleert en het stressniveau verlaagt, snap je waarschijnlijk waarom je een paar druppels cederhout aan je favoriete olie toevoegt, deze 10 seconden in de magnetron verwarmt en dan zachtjes je hoofdhuid masseert met je vingertoppen. Dit is echt heel erg heilzaam voor je haar, van wortel tot punt.

Lees ook: Thuis je haar verven? Dit moet je weten voor je hieraan begint