Ook last van uitgroei? Heel vervelend wanneer de kappers gesloten zijn. Dan is de verleiding groot om er zelf iets aan te doen. Er zijn echter risico’s aan verbonden. Dus lees je maar beter eerst onderstaande info over diy haar verven.

Weinig uitgroei

Heb je slechts beginnende uitgroei, dan bestaan er veilige manieren om die te camoufleren. Een haarband dragen is er één van. Ook kan je je uitgroei bijwerken met een uitgroeispray. Gewoon spuiten en je grijze haren verdwijnen als sneeuw voor de zon … tot de volgende wasbeurt. Eventueel kan je een kleurmasker op je haren doen. Dit is niet schadelijk en gaat enkele wasbeurten mee.

Veel uitgroei

Wanneer een haarband dragen niet meer voldoet, moet je iets anders ondernemen. Dan kan je thuis je haar verven. Het lastige hierbij is het kiezen van het soort verf. Enkel een spoeling of permanente verf?
Een spoeling heeft als nadeel dat er maar 75% dekking is. Maar het voordeel is dat de kleur na ongeveer zes weken uitgespoeld is. Handig wanneer thuis je haar verven toch niet voor de volle 100% geslaagd was.
Een permanente verf dekt je grijze haren volledig. Maar zoals de naam zegt is deze verf permanent. Ben je niet zo blij met het resultaat, dan zal je veel geduld moeten hebben tot de kleur uitgegroeid is.
Beide manieren van verven zijn het overwegen waard. Allebei hebben ze voor- en nadelen.

Valkuilen

Zelf je haar verven, het houdt risico’s in.
Staar je eerst en vooral niet blind op de verpakking van je pas gekochte haarverf. De kans is klein dat jouw haardos er precies hetzelfde gaat uitzien als op het plaatje. Wees realistisch hierin.
Diy haar verven in een lichtere kleur is geen goed idee. Bleken is iets voor professionals, niet voor een amateur zoals jij. Wil je echt lichter gaan, oefen dan geduld uit tot de kapper weer open is.
Tot slot is het aanbevolen om eerst je techniek op scherp te stellen. Vooraleer je begint aan je eigen haar, bekijk je best één of meerdere filmpjes op je computer. Er zijn heel veel tutorials die je kunnen helpen om zelf je haar verven tot een succesnummer te maken.