Pas op voor goedkope synthetische schuimkussens die te snel doorzakken! Een goed kussen moet jarenlang zijn stevigheid behouden. De levensduur is over het algemeen 3 jaar. Koop een hoofdkussen bij Sleepworld van uitstekende kwaliteit en voorkom onnodig rug- en hoofdpijn.

De juiste kussens voor elke slaaphouding 

Als je elke ochtend opstaat met het gevoel niet helemaal uitgerust te zijn, dan kan het liggen aan je kussen. Uit onderzoek is gebleken dat een betere slaaphouding rugpijn én hoofdpijn kan voorkomen. De keuze van een hoofdkussen hangt natuurlijk af van het comfort, dus alles is heel persoonlijk. Maar sommige modellen worden nog steeds aanbevolen, afhankelijk van de posities die ’s nachts worden ingenomen. Als je de meeste nachten met je gezicht naar beneden op een matras doorbrengt, kun je het beste geen kussen gebruiken. Je wervels blijven uitgelijnd en je voorkomt dat je slik- en luchtpijpspieren worden belast. Als je niet zonder kussen kunt, moet het zacht zijn – bijvoorbeeld zacht dons en vrij plat (5 tot 6 cm dik). Je zult ook baat hebben bij een licht gevuld wollen kussen.

Wanneer je slaapt op je rug of je zij

Wanneer je meestal op je rug slaapt, moet je hoofdkussen stevig zijn om een goede nekondersteuning te garanderen. Pas echter op: een te hard kussen kan migraine veroorzaken. Onthoud dat je hoofd een derde in het kussen moet zinken. Houd in gedachten synthetische materialen je laten zweten, terwijl wol, een natuurlijk materiaal, je hetzelfde comfort biedt. Kussens van zijslapers moeten niet alleen het hoofd omvatten, maar ook de nek en het oor. Wol is een goede keuze. Het is het enige materiaal waarop we niet zweten. Deze vezel is zeer ademend en past zich aan je temperatuur aan. Afhankelijk van de ondersteuning die je onder je nek wilt, kun je de wol vormen om het ideale comfort te vinden.