Wellicht heb je het al eens meegemaakt: schade aan je auto. Hoewel je autoschade natuurlijk het liefst wilt voorkomen, is dit niet altijd mogelijk. Ook anderen kunnen namelijk schade toebrengen aan je auto. Benieuwd welke autoschades in Nederland het meest voorkomen? Lees snel verder!

  1. Bumperschade

Van alle autoschades staat bumperschade stipt op nummer 1. Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft weleens met deze autoschade te maken gehad. Schade aan de bumper is vaak aan de rechterachterzijde van de auto te vinden. Dit komt doordat veel mensen aan de rechterkant van de straat parkeren.

  1. Kras of lakschade

Kras of lakschade staat op een tweede plek van de meest voorkomende autoschades. Bij praktisch elke schade is er sprake van lakschade. Of uw auto nu schade heeft door een flinke hagelbui of dat u achter op iemands bumper rijdt. Er zijn maar weinig auto’s die na een tijdje nog puntgaaf zijn.

  1. Ruitschade

Een klein steentje is al genoeg om schade aan te brengen aan uw auto. Ruitschade komt ook erg vaak voor en je doet er niets tegen. Vaak begint deze schade met een sterretje. Het is wel belangrijk om zo’n sterretje op tijd te laten herstellen om ergere schade, zoals een scheur, te voorkomen. 

Verzekerd tegen schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat is ook de reden dat een autoverzekering in Nederland verplicht is. Iedereen die met een voertuig de openbare weg op gaat, moet zich verzekeren. Hoeveel deze verzekering kost en wat deze precies dekt, is geheel afhankelijk van de autoverzekering die je hebt afgesloten. Autoschade wordt namelijk niet altijd verzekerd.

Een WA autoverzekering vergoedt alléén schade die je toebrengt aan anderen. Een allrisk autoverzekering dekt daarentegen ook de schade aan je eigen auto. Een allrisk verzekering is veel uitgebreider, want ook schade door brand, diefstal, storm, ruitbreuken en barsten worden hierbij gedekt. Hiernaast zitten er tussen deze twee verzekeringen ook overige dekkingsgraden zitten. Denk bijvoorbeeld aan een WA-casco verzekering. 

Autoverzekering van InShared

Het is verstandig om je goed te laten informeren voordat je een verzekering afsluit. Zo kun je een wel overwogen keuze maken over welke verzekering het beste bij je past. Ben je op zoek naar een betrouwbare en voordelige verzekering? Kijk dan eens bij InShared.