Na tientallen jaren worstelen met misdaad is Colombia een knooppunt geworden voor digitale nomaden en budget-backpackers. Steeds meer mensen reizen er naartoe om te genieten van de zon en de lage kosten van levensonderhoud in het land. Gezien zijn omvang en het enorme aantal activiteiten, kun je het beste minimaal 4 weken gaan.

Van ongelooflijke landschappen en weelderige jungles (Colombia is de thuisbasis van 10% van ’s werelds biodiversiteit), prachtige stranden, koloniale straten, verbluffende architectuur, salsadansen, heerlijk eten, de oude sites van Tierradentro en San Agustín, hippe steden als Medellín en Bogotá, Colombia is een reis paradijs. Tijd dus om te kijken wat de mooiste plekjes in Colombia zijn.

Ga naar Isla Gorgona

Isla Gorgona, ooit een gevangeniseiland, maakt nu deel uit van een nationaal park dat 48 kilometer uit de Pacifische kust ligt, net ten zuidwesten van Cali. Je zult slangen, vleermuizen, apen en luiaards zien en de boottocht erover biedt kansen om bultruggen, haaien en gigantische zeeschildpadden te zien. De overblijfselen van de gevangenis zijn ook te zien. 

mooiste plekjes van Colombia

Bezoek San Agustín

San Agustín, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een klein bergstadje in het zuidwesten met honderden precolumbiaanse beelden en grafheuvels. De collectie religieuze monumenten en sculpturen is de grootste in Latijns-Amerika. Je hebt minimaal één volledige dag nodig om alles in detail te zien.

alles over Colombia

Reis door de Amazone

Het Amazonebekken beslaat bijna een derde van Colombia en is de perfecte plek om de jungle te ervaren. Leticia is een stad die grenst aan Peru en Brazilië en wordt beschouwd als het startpunt voor jungle-excursies en een bezoek aan de inheemse dorpen aan de Amazone-rivier. De regio’s Guaviare, Putumayo en Caqueta zijn ook populair voor vogels kijken, wandelingen en wildwaterraften. Bij de meeste tours ga je met een boot de rivier op vanuit Leticia en een stop je bij een inheemse stam voordat je aankomt in Amacayacu National Park om je trektocht te beginnen. Prijzen variëren afhankelijk van de duur van de reis.

Ga duiken

Colombia heeft een aantal uitstekende duikplekken. De tropische wateren rond San Andrés en Providencia (beiden net voor de kust van Nicaragua) herbergen allerlei soorten vissen en koraal. Tayrona National Park is een ideale plek om naar toe te gaan als je geïnteresseerd bent om dichtbij gezonken schepen te komen, terwijl Gorgona Island een andere populaire duikplek is. Bultruggen komen tussen augustus en oktober veel voor rond het eiland Gorgona, en het is ook de enige plek in Colombia om walvishaaien te zien. 

mooie plekjes in Colombia

Alles leren over koffie

Colombia is de thuisbasis van ’s werelds beste koffie, en een rondleiding door een plantage is de beste manier om erachter te komen hoe je ochtend brouwsel van de boerderij tot het kopje komt. Salento is de beste uitvalsbasis voor koffie tours, aangezien het een van de oudste steden in de koffieregio is. De plantage Finca El Ocaso Salento biedt een van de beste bezoeken om te leren hoe het hele proces werkt. Zelfs als je geen koffiedrinker bent, is het de moeite waard om een ​​rondleiding te volgen om meer te weten te komen over deze belangrijke industrie. 

Geniet van de chaos van Cali

Als de op twee na grootste stad van Colombia, is Cali het centrum van de suiker- en koffie-industrie voor het land, maar heeft ook een geweldig nachtleven. De stad is ook de salsa hoofdstad van de wereld en er zijn talloze plekken om deze dans te leren. Zorg ervoor dat je ook ontspant in op beroemde Plaza de los Poetas (Plein van de Dichters), een park vol met levensechte beelden van lokale dichters, en bezoek de Iglesia de la Ermita (Ermita-kerk), een van de meest opvallende stukken van de architectuur dankzij het 20e-eeuwse gotische ontwerp. Eet in de restaurants aan de Ave 9N in Granada en probeer eens chuleta valluna, een heerlijk Colombiaans gerecht van gepaneerde en gemarineerde gefrituurde varkensschnitzels.

De mooiste plekjes van Colombia

Onderneem een dagtocht naar Popayán

Popayán wedijvert met Cartagena als de meest indrukwekkende koloniale stad van Colombia. Het staat bekend als La Ciudad Blanca (de witte stad) omdat alle gebouwen wit zijn geverfd. Popayán is ook een universiteitsstad (er zijn hier drie universiteiten), en het heeft ook 17 presidenten voortgebracht. Geniet er van het trage levenstempo en de verrassende eetcultuur. Eet bijvoorbeeld bij La Cosecha Parrillada, Restaurante Italiano y Pizzeria, La Fresa en Mora de Castilla. Hoewel je hier niet veel tijd nodig hebt, raden we je aan langer te blijven om van het langzame levenstempo te genieten.

Colombia

Carnaval vieren in Colombia

Het is misschien niet Rio de Janeiro, maar Colombia heeft een geweldig carnavalsseizoen. Hoewel het carnaval in Barranquilla (dat het grootste is) in februari plaatsvindt, bieden Pasto en Manizales carnavals aan in de eerste week van januari. Het Carnaval de Blanco y Negro in Manizales bestaat uit een paar wilde dagen van feestvreugde. Zorg ervoor dat je oude zwart-witte kleding meeneemt als je aanwezig bent, want je zult zeker worden overgoten met bloem, verf en schuim!