De helix piercing is een type oor piercing die door de helix, of buitenste rand van het oor gaat. Het is een van de meest populaire soorten piercings, en bestaat al eeuwen! In deze blogpost verkennen we de geschiedenis en de oorsprong van de helix piercing. We zullen ook kijken naar de verschillende types die door de jaren heen populair zijn geweest. Blijf kijken om meer te leren over dit fascinerende sieraad!

Ontstaan

De helix piercing bestaat al eeuwen! Er wordt aangenomen dat hij in Afrika is ontstaan en vervolgens door ontdekkingsreizigers naar Europa is gebracht. De eerste keer dat een helix piercing werd gedragen was in de 14e eeuw, door een vrouw genaamd Isabella de la Tour d’Auvergne. De helix piercing werd populair in Europa tijdens de Renaissance, omdat het werd gezien als een teken van rijkdom en status. edelen versierden hun helixen vaak met goud en juwelen.

Tijdens het Victoriaanse tijdperk werden piercings minder gebruikelijk, omdat ze als taboe werden beschouwd. Ze maakten echter een comeback in het begin van de 20e eeuw, toen modieuze vrouwen ze weer begonnen te dragen. In de jaren 1950 en 1960, helix piercings werd populair onder hippies en tegencultuur groepen als een symbool van rebellie. Vandaag de dag worden helix piercings gedragen door mensen van alle leeftijden en achtergronden!

Soorten helix piercings

Er zijn veel verschillende soorten helix piercings. De meest voorkomende is de standaard helix piercing, die door de buitenste rand van het oor gaat. Andere populaire types zijn de conch piercing, tragus piercing, en anti-helix piercing. Helix piercings kunnen worden versierd met een verscheidenheid aan sieraden, waaronder studs, hoepels, en barbells. Het maakt niet uit wat je stijl is, er is een helix piercing die perfect is voor jou!

We hopen dat je genoten hebt van deze geschiedenis van de helix piercing.