Misschien heb je je huis al helemaal vol staan met allerlei groen, misschien nog niet. Wij worden in ieder geval wel helemaal enthousiast van planten. Planten zijn namelijk goed voor een heleboel dingen en hebben zo dus ook een aantal voordelen. In deze blog zetten wij deze voordelen voor je op een rijtje en hopen we dat jij net zo enthousiast wordt als wij!

Voordeel 1. Planten verhogen de productiviteit

Ja, je leest het goed. Planten hebben een hartstikke positief effect op jouw productiviteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat je geheugen, focus en creativiteit een boost krijgen wanneer er planten in de werkruimte staan. Volgens onderzoek presteert het geheugen van mensen wel 20% beter en kunnen studenten wel tot 70% beter hun aandacht bewaren met planten in het leslokaal. Dus plaats snel een aantal planten in jouw kamer!

Voordeel 2. Verlaag je stress level

Wist je dat je collega’s minder gestrest zijn wanneer zij werken in een kantoor met planten? Planten zorgen namelijk voor een huiselijk gevoel op het werk. Dit kan ervoor zorgen dat zij zich meer op hun gemak voelen. Ook is het gebleken dat er minder zieken zijn wanneer er een plant op het bureau staat.

Voordeel 3. Geen geluidsoverlast

Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan, maar heb je wel eens in een druk bos gelopen en toch was het redelijk stil? Dat komt doordat planten en bomen geluiddempend werken. Dit effect krijg je ook wanneer je veel planten in je kamer of kantoor zet. Zo creëer je een heerlijke rust zonder galm!

Voordeel 4. Natuurlijke luchtverfrissers

Er zijn speciale luchtzuiverende planten. Deze zorgen voor een extra schone lucht in de kamer waar je deze plaatst. Deze luchtzuiverende planten zetten overdag CO2 om in zuurstof en kunnen ze niet zulke frisse geurtjes afbreken. Zo zijn ze eigenlijk natuurlijke luchtverfrissers!

De mooiste planten voor in je kamer

Ben je helemaal overtuigd en wil je meteen nieuwe planten kopen? Neem dan eens een kijkje bij FleurDirect! In ons ruime assortiment vind je de mooiste planten voor in je interieur en worden ze ook nog bij je deur afgeleverd.