Helaas is stress voor iedereen een onderdeel van het dagelijks leven. Hoewel de een meer stress ervaart dan de ander, moeten we er allemaal mee dealen. Omgaan met stressklachten is lastig, maar niet geheel onmogelijk. We geven hier daarom een aantal tips om de relatie tussen vrouwen en stress zoveel mogelijk in balans te houden. 

Tip 1: Leef gezond

Dit is wellicht een beetje een open deur, maar desalniettemin erg belangrijk. Gezond leven bestaat voornamelijk uit voldoende bewegen en gezonde voeding. Een manier om aan voldoende beweging te komen is om een rondje lopen gewoon in je agenda in te plannen. Dan moet je je er uiteraard wel aan houden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan. Blijf je liever dicht bij huis? Koop een matje en sport via YouTubefilmpjes mee met fitnessgoeroe’s. Met mooi weer kun je vaker de fiets pakken. Qua voeding is het voornamelijk belangrijk om suiker te laten staan. 

Tip 2: Bewaar de rust in je gedachten.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Veel stress wordt veroorzaakt doordat we het overzicht kwijtraken. Daardoor weten we niet meer wat prioriteit heeft en zijn we soms bang dat we dingen vergeten. Schrijf daarom alles op en maak voor jezelf een prioriteitenlijst. Zorg ervoor dat je je dagen op een realistische manier inplant. Aan het einde van de dag kun je opschrijven wat je allemaal hebt gedaan om te kijken of je daadwerkelijk productief bezig bent geweest. 

Tip 3: Werk aan voldoende ontspanning

Voldoende ontspanning betekent dat het soms goed kan zijn om even een moment voor jezelf te nemen op een dag. Een manier om helemaal tot rust te komen is bijvoorbeeld meditatie of yoga. Daarnaast kan het prettig zijn om lekker met een boek in bad te zitten of een inspirerende podcast te luisteren. Wat jou nu echt ontspant, dat weet je natuurlijk zelf het beste. 

Tip 4: Schaf middeltjes aan

Als je wat extra hulp nodig hebt bij het verminderen van stress, kun je wat (natuurlijke) middeltjes aanschaffen. Slaap je slecht? Dan heb je misschien baat bij het drinken van kamillethee voordat je gaat slapen. Ook andere kruidenmiddeltjes, zoals valeriaantabletten, kunnen bijdragen aan het verminderen van stress of slapeloosheid. 

Vrouwen en stress zijn jammer genoeg twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het omgaan met stressklachten wordt door deze tips hopelijk iets makkelijker gemaakt.