Wil jij deze zomer stijlvol op het strand verschijnen? Kies dan eens voor een badpak in plaats van een bikini. Hoewel de zomer nog niet bepaald in zicht is, hangt de badkleding voor 2019 inmiddels al in de schappen. Met zoveel keuze is het soms handig om de feiten op een rijtje te zetten. Badpak vs bikini: waarom zou je voor een badpak kiezen? 

Reden 1: het bedekt je buikje

Een badpak bedekt natuurlijk een groter deel van je bovenlichaam dan een bikini. Ideaal als je je onzeker voelt over je buik of rug. Door het corrigerende effect van een badpak kun je met een gerust hart die vakantiekilo’s eraan eten. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat je je buik of rug verbrand: die worden mooi bedekt. Heb jij een curvy lichaam? Let er dan op dat de onderkant van het badpak niet teveel in je vel snijdt. Niemand wil een dubbele bil. 

Reden 2: het blijft vaak beter zitten dan een bikini

Tijdens het zwemmen kan een bikinibroekje- of topje nog best weleens voor gevaarlijke of gênante situaties zorgen. Als je voor een badpak kiest zal je minder snel het risico lopen dat je per ongeluk iemand flasht of dat je je bikinibroekje in zee verliest. Daarnaast zit een badpak vaak gewoon ook veel lekkerder. Pas maar eens eerst een bikini en daarna een badpak, je zult het verschil merken. 

Reden 3: het is weer helemaal terug in de mode

Sinds een paar zomers geleden is de badpak helemaal hot en happening. In de meeste winkels is het badpak te vinden in verschillende soorten kleuren, motieven en vormen. Hoewel het badpak een beetje een oubollig imago heeft, kun je nu juist veel sexy varianten in de winkels vinden. Kies bijvoorbeeld voor een badpak met een lage rug of met een diep uitgesneden decolleté. Uiteraard kan het ook juist heel sexy zijn om wat dingen aan de verbeelding over te laten. Waar je ook voor kiest, met een badpak verschijn je in 2019 stijlvol op het strand. 

Reden 4: creëer een outfit met je badpak

Juist doordat een badpak iets meer van je bovenlijf bedekt, is het kledingstuk bij uitstek geschikt om als basis van een outfit te dragen. Trek er bijvoorbeeld een korte broek of rokje over aan en je kan naar het strand. Je kunt er zelfs voor kiezen om er een lange broek met een jasje bij te dragen en je hebt het hele jaar door een leuke, originele outfit. 

Dit zijn slechts een aantal redenen waarom een badpak soms een betere optie is dan een bikini. Ga eens naar de winkel of speur online om te zien wat bij jouw lichaamstype past. Je kunt in de winkel ook een medewerker om hulp vragen, zo weet jij zeker dat je met mooie badkleding thuiskomt. Badpak vs bikini: welke badkleding voor 2019 schaf jij aan? Wij weten het wel!