Ben je op zoek naar een manier om je ooit zo volle bos haar weer terug te krijgen? Maar kijk je op tegen de hoge kosten van een ingreep? Het is de laatste jaren erg populair om een haartransplantatie in Turkije te laten uitvoeren. Dit land heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van haartransplantaties, waardoor er vele klinieken te vinden zijn die deze ingreep succesvol kunnen uitvoeren. Door de lagere uurlonen en valuta, zijn de kosten van een haartransplantatie in Turkije aanzienlijk lager dan in Nederland. Zo bespaar je fors op de kosten wanneer je deze ingreep in Turkije laat uitvoeren.

Voordelen van haartransplantatie in Turkije

Turkije is een prachtig lang met mooie natuur, lekker eten en bruisende steden. Binnen 3 uur vliegen ben je al in het exotische Istanbul. Hier zijn vele klinieken gevestigd die een haartransplantatie succesvol uit kunnen voeren. Met een haartransplantatie in Turkije sla je twee vliegen in één klap. Je hebt een goed excuus voor een minivakantie en bespaart op de kosten door de ingreep in dit land uit te voeren. Je geniet zo van al het moois wat dit land te bieden heeft, terwijl je nog steeds bespaart op de kosten. In Turkije verplaatsen ze per ingreep ook meer grafts dan in Nederland. Wanneer dit correct uitgevoerd wordt zal er meer haargroei plaatsvinden. Zo haal je het meeste uit je haartransplantatie in Turkije.

Hoe werkt een haartransplantatie

Met een haartransplantatie in Turkije worden er haargroepen, ook wel grafts genoemd, verplaatst van plekken waar haar is naar de kale plekken. Het haar wordt meestal weggehaald bij de achterkant van het hoofd, boven de nek. Hier is de hoogste dichtheid van haren, waardoor het niet opvalt dat er haren worden weggenomen. Tijdens één ingreep kunnen er tot 5500 haargroepen worden verwijderd zonder dat dit opvalt. Door middel van kleine incisies worden de grafts verwijderd en geplaatst. Een aantal maanden na de ingreep zullen de getransplanteerde haren uitvallen. Maar geen paniek! Hiervan groeit 90% gewoon weer terug. Deze haren zullen permanent blijven groeien, zodat je altijd profijt hebt van de haartransplantatie. Voor het volledige resultaat heb je wel even geduld nodig. Het duurt gemiddeld een jaar voordat je het optimale resultaat ziet van de ingreep.

Kosten van een haartransplantatie

De kosten van een haartransplantatie in Turkije lopen erg uiteen. Ten eerste ligt het eraan hoeveel grafts er moeten worden verplaatst. Er zijn verschillende ingrepen mogelijk waarbij een bepaald aantal haarzakjes worden getransplanteerd. Waar in Nederland tot 2800 grafts worden verplaatst, kunnen er in Turkije tot wel 4000 grafts worden getransplanteerd. Op deze manier haal je meer uit jouw haartransplantatie. Ook de kosten verschillen aanzienlijk. Zo kost een ingreep in Nederland al snel tussen de €3000 en €3500, waar je met een haartransplantatie in Turkije al vanaf €2000 een ingreep kan laten doen. Op deze manier heb je een gratis vakantie, en bespaar je alsnog op de kosten voor dezelfde ingreep!