Het voorjaar is in aantocht en dat betekent ook weer langere, zonnige dagen voor de boeg. Hoe zorg je ervoor dat je jouw interieur ook weer laat opleven met een zomers tintje? Hier vind je enkele leuke tips om te gebruiken. 

Vrolijke kleuren

Je kunt kijken of het kleurgebruik in het interieur misschien wat te boosten valt. Heb je vooral neutrale en zachte kleuren? Misschien is het dan een idee om vrolijke, felle kleuren toe te voegen in het kleurpalet van je huis. Een neutrale uitstraling met lichte kleuren is op zich al een goede keuze om de zomer binnen te brengen, maar je kunt ook leuke elementen met felle kleuren kiezen die passen bij een vrolijk en zomers interieur. 

Kozijnen aanpakken

Een van de dingen die je kunt aanpakken voor een zomerse uitstraling zijn de kozijnen in huis. Je kunt de zomer in huis brengen door deze in een opvallende kleur te verven. Het is niet alleen een eyecatcher, maar geeft ook wat vrolijkheid. 

Meubels aanpassen

Net als de kozijnen kan je ook voor de meubels een ander kleurtje proberen. Een goed voorbeeld is de kleur blauw, die goed combineert met lichte kleuren en hout. Ook de combinatie van goud, wit en houtwerk is een leuk idee om de zomer in je interieur te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor gouden verlichting, zo heb je ook nog eens een leuke eyecatcher als je binnenkomt. 

Accessoires en planten

Een vrolijk en zomers interieur is niet compleet zonder gebruik te maken van leuke, zomerse planten en bloemen. Ga naar de tuincentra om eens te kijken wat mooi staat in je huis. Ook nieuwe accessoires kunnen al het verschil maken om de zomer in je interieur te laten komen. Ook het gebruik van diverse glaswerk kan het verschil maken: decoraties in een glazen vaas of pot, een uniek kunstwerk en ga zo maar verder.