Lange vrouwen opgelet! Dit artikel is speciaal voor jullie. Menig vrouw met lange benen krijgt jaloerse blikken, maar het hebben van die lange stelten is echt niet altijd even makkelijk. Probeer maar eens een leuke broek te vinden die wél over je enkels komt. Voor lange vrouwen is een nieuwe outfit scoren vaak een behoorlijk opgave. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Vermijd verticale lijnen

Een belangrijke tip voor lange vrouwen is om verticale lijnen in kleding te vermijden. Verticale lijnen versterken je lengte alleen maar en dat is nou precies wat je niét wilt. Ga in plaats daarvoor voor horizontale strepen of prints. 

De lengte breken

Breek de lengte van je outfit om minder lang te lijken. Loop je het liefst in een lange jas? Draag er dan een riem bij om de lengte te breken. Op broeken kunnen accenten zoals schuine ritsen of omgeslagen broekspijpen de lengte breken. Bovendien zijn omgeslagen broekspijpen dé manier om te verbergen dat je eigenlijk een te korte broek draagt voor je lengte. 

Een andere tip is om geen blouse of T-shirt in je broek te dragen en dan al helemaal niet van dezelfde kleur. Hiermee creëer je één groot geheel en lijk je nog een stuk langer. 

Jurken voor lange vrouwen

Jurken zijn naast broeken misschien wel de moeilijkste items om te scoren voor een lange vrouw. Korte jurken komen al snel over als een net iets te lange top. Hele lange jurken doen je benen vaak nóg langer lijken. De tussenweg is daarom de beste keuze. Ga voor jurken die net iets boven de knieën vallen. Ook kokerrokken staan vaak erg mooi bij vrouwen met lange benen.

Omarm je lengte

De beste tip voor lange vrouwen is misschien wel om de lengte gewoon te omarmen. Lange benen zijn prachtig. Het is niet voor niets dat modellen vaak uit worden gekozen op hun lange stelten. Wees niet bang om je lange benen aan de wereld te laten zien. Draag die naaldhakken dus gewoon als je daar zin hebt!