Ben je in de tweede helft van de zwangerschap dan gaat slapen wat moeizamer. Je hebt meer moeite een goede houding te vinden waarin je lichaam zich echt kan ontspannen. Ook overdag, wanneer je even wilt gaan liggen, kun je wel wat hulp gebruiken. Een zwangerschapskussen is dan een echte uitkomst. Er is zoveel keus dat je eigenlijk helemaal je eigen zwangerschapskussen kunt samenstellen zodat je er, ook na de bevalling, veel profijt van kunt hebben als voedingskussen.

Ondersteuning waar je maar wilt

Door de verschillende vormen en formaten kun je goed bepalen wat voor jou het beste werkt. Heb je behoefte aan ondersteuning voor je buik, wil je liever wat meer op de rug liggen of vind je het fijn om wat tussen de benen te hebben zodat je bekken rust krijgt, het kan allemaal.

Grote total-body zwangerschapskussens ondersteunen het hele lichaam. De U-vormige zwangerschapskussens zijn zo groot dat je er helemaal in kunt liggen. Je hoofd rust op de U en de poten bieden je steun. Deze kussens zijn vooral in de latere fase erg fijn. De C-vorm begint onder je hoofd en eindigt tussen je benen. Door het kussen voor of achter je te leggen bepaal je waar de ondersteuning komt, in de rug of bij de buik. Beide zwangerschapskussens geven onder andere balans aan de druk in je ruggengraat.

De wat kleinere zwangerschapskussens zorgen niet alleen voor een ontspannen nachtrust, ze functioneren ook als voedingskussen. Een poot van het kussen ligt op schoot terwijl het andere uiteinde achter je rug ligt waarbij zowel jij als je kindje optimale ondersteuning ervaren. Je kindje ligt lekker zacht tijdens het voeden, jij hebt steun voor je armen en achter in je rug een hulpje bij het zitten. Het is ook geschikt als ligkussen waar je kindje veilig tussen de poten ligt of als heerlijk zacht steuntje wanneer je kindje wat meer rechtop wilt zitten. Het wigvormige kussen zorgt ervoor dat je buik lekker comfortabel ligt waardoor je lichaam kan ontspannen. Ook is het liggen op de linkerzij goed voor de doorbloeding in de baarmoeder.

Hygiƫnisch en mooi tegelijk

De hoezen van zwangerschapskussens zijn altijd wasbaar, op temperaturen van dertig tot zestig graden. De meeste hoezen zijn gemaakt van katoen, bamboe, of een mix van katoen, acryl en polyester. Kleuren en designs zijn zo divers dat er altijd iets bij zit dat bij het interieur past. Hou je van afwisseling of vind je het fijn een reservehoes op de plank te hebben liggen dan kun je losse hoezen bij bestellen.

Er zitten verschillende soorten vullingen in zwangerschapskussens. Kleine polyesterbolletjes hebben een hoge dichtheid waardoor je zacht ligt en toch veel steun ervaart. Microparels zijn met lucht gevulde bolletjes die zich geluidloos en met stevigheid aan je houding aanpassen. Polystereen bolletjes maken geluid bij het verliggen, maar vormen zich wel snel naar je lichaam. Polyester is zacht en een beetje wollig, toch stevig en stil, zoals je hoofdkussen eigenlijk.

Ieder lichaam stelt andere eisen aan comfort. Daarom is het goed dat er ook voor iedereen een oplossing is. Een goed gekozen zwangerschapskussen helpt je ook de laatste maanden uitgerust en fit te zijn.