Een van de laatste make-up trends is grappig genoeg om geen make-up te dragen, of in elk geval zo min mogelijk. Veel vrouwen houden van make-up. Toch is het heerlijk om zonder make-up rond te lopen. Het is ook absoluut niet meer de norm om per se make-up te moeten dragen als vrouw. Natuurlijke schoonheid wordt alom gewaardeerd en daarvoor gebruik je dus het liefst zo min mogelijk poedertjes. Veel mannen geven aan dit ook het mooist te vinden bij een vrouw, dus ook daarvoor hoef je geen make-up te dragen. Hoe creëer je met zo min mogelijk make-up nou die no make-up look? Check het hieronder.

Ben zuinig met foundation en concealer

Foundation zorgt juist voor die make-up look, wat we nu niet willen. Een lichte crème als basis in de ochtend is beter. Wil je onzuiverheden verbergen? Dan is een matte crème een goed idee. Ook met concealer zouden we het rustig aan doen. Natuurlijk kun je bij wallen door een slaaptekort best wat concealer onder je ogen aanbrengen, maar houdt het simpel. Ook roodheid kun je eventueel nog wel wegwerken met concealer.

Geef je ogen wat extra uitstraling

Door een oogschaduw op te doen met een kleur die heel erg lijkt op je huidskleur maak je jouw look nog wat extra natuurlijk, terwijl je ook extra aandacht legt op je ogen. Je kunt ook altijd een klein beetje oogschaduw aan de binnenkant bij je ogen doen, waardoor je een nog meer open blik hebt. Hierdoor zie je er helemaal wakker uit. Win-win!

Besteed extra aandacht aan je wimpers en wenkbrauwen

Zo min mogelijk make-up wil natuurlijk niet zeggen dat je zo min mogelijk moeite moet doen. Je kunt je wimpers en wenkbrauwen extra aandacht geven door je wimpers bijvoorbeeld goed te krullen. Hierdoor vallen je ogen op zonder dat je mascara hoeft te gebruiken. Ook met je wenkbrauwen kun je eventueel wat spelen.

Gezond leven laat je huid er beter uitzien

Gezonder leven is ook iets wat we je nog willen meegeven. Door goed te slapen, gezond te eten en veel water te drinken is je huid veel egaler en mooier. Je kijkt ook meteen minder grauw en wallen zullen zich minder snel vormen. Oneffenheden vormen zich vaak na drankgebruik of vet eten. Dat is door gezond te leven, uiteraard met mate, veelal te voorkomen. Zonlicht geeft je gezicht daarnaast een natuurlijke boost. Dat is dus ook altijd aan te raden maar ook weer niet te veel, want daar gaat je oudere jij spijt van krijgen.