De ochtend kan soms hectisch verlopen. Tijdens het wakker worden moet je van alles doen, terwijl je hoofd daar vaak nog niet naar staat. Veel mensen zijn dan ook ’s ochtends aan het stressen, wat natuurlijk absoluut niet een goed begin van de dag is. Uiteraard zijn er zaken die een ochtend druk kunnen maken, zoals kinderen, maar er zijn ook dingen die je kunt doen waardoor de ochtend wat meer ontspannen verloopt. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Veel mensen maken ’s ochtends hun ontbijt, uiteraard, maar ook nog de broodtrommel voor de lunch. Echter is dit een taak die je ook de avond van te voren kan doen. Zeker als je kinderen hebt, en dus verschillende broodtrommels moet vullen, is het slim om dit al de avond van tevoren te doen. Als je jouw lunch, en die van eventueel andere uit het gezin, de avond ervoor al klaarmaakt heb je een hoop tijd over om de volgende ochtend wat langer te blijven liggen óf om nog even te relaxen met een kop thee voordat je weer aan de dag gaat beginnen.

Outfit kiezen

Je kent het vast wel. Je weet niet wat je aan moet doen en staat als een zombie naar je kast te staren. Het gevolg: je hebt minder tijd om je klaar te maken of (nog erger) je hebt geen tijd om te ontbijten. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen in de ochtend onnodig veel tijd verdoen met het uitkiezen van de outfit voor die dag. Leg die outfit daarom de avond ervoor al klaar, zodat je geen waardevolle tijd kwijt bent aan het zoeken naar een goede outfit. Nog een pluspunt: je hebt hierdoor alle tijd om je outfit on point te maken!

je ochtenden minder hectisch laten verlopen

Persoonlijke hygiëne

Voorkom dat je naar een klant moet met vieze nagels of vet haar. Was je haar op tijd en haal de afgebladderde nagellak van je nagels af. Style je haren eventueel de avond ervoor en lak je nagels in een elegante kleur. Heb je haast en is je nagellak alleen bij de uiteinden een beetje afgebladderd? Knip je nagels dan kort, zodat de nagellak weer je hele nagel bedekt. Zo ben jij de avond ervoor al klaar voor de dag!

hectische ochtenden

De tas inpakken

Pak je tas alvast in zodat je in de ochtend niet nog op zoek hoeft te gaan naar spullen die je ineens niet meer kan vinden. Leg je laptoptas en de tassen van de kinderen klaar en je bent ‘s ochtends good to go. Vergeet niet de hierboven genoemde lunch nog in je tas te stoppen voordat je weggaat. 

Zet de benodigde ontbijtspullen de avond ervoor al klaar

Ben je ’s morgens echt heel traag, of kom je gewoon erg moeilijk uit je bed blijven liggen, dan is dit een tip om te onthouden. Zorg dat je de avond ervoor al de tafel dekt, in hoeverre dat kan natuurlijk. Het heeft geen zin om versproducten al op de tafel te zetten. Eet je bijvoorbeeld yoghurt met cruesli en fruit als ontbijt, zet dan alvast een kom, lepel, een eventueel schilmesje, fruit (tenzij het in de koelkast hoort), cruesli en een glas of beker klaar. Zo hoef je ’s morgens alleen alles samen te voegen en kun je aan je ontbijt beginnen.

tips voor de ochtend