Een woning in de randstad levert gemiddeld meer op dan een woning in de rest van Nederland; dat weet bijna iedereen. Dit komt omdat woningen in de stad vaak erg gewild zijn vanwege de locatie en daardoor liggen de huizenprijzen ook wat hoger. Wanneer je je woning wilt verkopen is de kans aanwezig dat je er ook een andere woning voor terug wilt kopen. Daarom is het erg fijn om wat te verdienen op de verhuizen door je huidige woning voor meer te verkopen dan dat je betaalt voor de woning die je op het oog hebt. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Dat leggen we je graag uit in dit blog, lees dus snel verder!

Potentiële kopers op bezoek

Als je je woning te koop zet kun je er bijna niet omheen: er zal een bezichtiging plaatsvinden door potentiële kopers. Deze mensen willen uiteraard met eigen ogen bekijken of de woning er in het echt net zo mooi uit ziet als op de foto’s en of ze zichzelf er zien wonen. Het is dan ook van groot belang om je woning er bij een bezichtiging zo goed mogelijk uit te laten zien, zodat je de potentiële kopers omverblaast. Zorg ervoor dat achterstallig onderhoud is weggewerkt en dat je jouw woning neutraal inricht. Kies dus voor rustige kleuren met een kleine persoonlijke touch. Als je niet weet hoe je jouw woning het beste kunt stylen kun je een verkoopstylist inschakelen. Deze kan jou als geen ander adviseren over hoe je dit het best aan kunt pakken. Ook is geur een belangrijk element: laat je woning voor het bezoek lekker doorwaaien door ramen en deuren open te zetten. 

De verkoopprijs

Woningen in grotere steden zijn uiteraard erg gewild. Dit zorgt ervoor dat de prijzen ook hoger liggen. Wil je de dus je huis verkopen in Rotterdam? Dan is het belangrijk om een goede verkoopprijs te bepalen samen met de makelaar. Met de prijzen op de huidige huizenmarkt kan het bijna niet anders dan dat je jouw woning met winst verkoopt. Zorg er wel voor dat je niet te hoog inzet, dit kan mensen afschrikken. Met behulp van een makelaar moet het echter helemaal goed komen.