Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan ontdek je snel dat er talloze mogelijkheden zijn. Dit maakt het kiezen er niet makkelijker op. Tijdens jouw zoektocht kom je ongetwijfeld ook blinds en shutters tegen. Wie even snel naar deze twee soorten raamdecoratie kijkt, ziet weinig verschil. Blinds en shutters lijken inderdaad veel op elkaar, maar er zijn ook wel degelijk verschillen. Het is belangrijk om deze verschillen te weten voordat jij een keuze maakt. Wij helpen je hier een handje bij. In de onderstaande tekst vertellen wij jou wat de verschillen zijn tussen blinds en shutters.

Verschil in materiaal

Shutters en blinds, ze lijken veel op elkaar. Toch zijn er verschillen. Indien je kijkt naar de shutters en blinds van Van Eyck shutters, valt dit redelijk snel op. De shutters die hier aangeboden worden, zijn uitvoerbaar in hout, kunststof en aluminium. Gaat jouw voorkeur echter niet uit naar shutters, maar wil je liever blinds kopen? Dan moet je weten dat Van Eyck shutters deze enkel uitvoert in hout en aluminium. Je kunt dus niet kiezen voor kunststof blinds, waar dit bij shutters wel tot de mogelijkheden behoort.

Smalle en brede ladderband

Wanneer we blinds en shutters met elkaar vergelijken, valt op dat er niet alleen verschil zit in materiaal. Nee, want ook qua uitstraling verschillen deze twee soorten raamdecoratie van elkaar. Als je blinds en shutters naast elkaar legt, valt het verschil in de ladderband direct op. De ladderband is bij blinds namelijk aanzienlijk smaller dan bij shutters. Zoek je naar raamdecoratie met een robuuste uitstraling? Dan zijn shutters geschikt. Wil je het liever iets subtieler? Kies dan voor blinds van Van Eyck. Blinds zijn zelfs verkrijgbaar zonder ladderband.

Bediening

Het laatste verschil tussen blinds en shutters dat we hier behandelen heeft betrekking op de bediening. Bij beide soorten raamdecoratie bedien je de lamellen handmatig. Je bepaalt hierdoor zelf de afstand tussen de lamellen. Je kunt ze geheel openen, maar ook volledig sluiten. Zodoende regel je zelf de hoeveelheid inkijk en lichtinval. Qua bediening heb je met blinds echter een extra mogelijkheid. Zo kun je deze raamdecoratie ook omhoog bewegen. Wil je bijvoorbeeld dat slechts de helft van jouw raam bedekt wordt met blinds? Dan trek je de raamdecoratie omhoog met behulp van het koord. Shutters kun je alleen openen en sluiten.