Iets waar menig werknemer naar uit kijkt is het kerstpakket. Voor hen is het een feest om een extraatje te krijgen tijdens de feestdagen en zij hopen dan ook een leuk kerstpakket te krijgen. Echter kan dit voor werkgevers een stressvol moment zijn, want hoe zorg je er nou voor dat je iedereen een kerstpakket geeft dat zij leuk vinden? Je wilt natuurlijk geen onderscheid maken en geeft daarom iedere werknemer hetzelfde pakket. Zo voorkom je teleurstelling wanneer de ene werknemer iets krijgt wat de ander ook graag had willen hebben. Maar hoe maak je een kerstpakket toch nog persoonlijk en zorg je ervoor dat de werknemer nog lang zal terugdenken aan het leuke kerstpakket?

Een persoonlijke twist

Op een kantoor maken mensen veel met elkaar mee, ze zitten immers acht uur per dag en vijf dagen per week bij elkaar. Dan gebeurt er nog wel eens wat. Denk goed na of er iets is gebeurd of gezegd wat je in het kerstpakket kunt verwerken. Is een van de collega’s bijvoorbeeld dol op een bijzonder etenswaar? Kijk dan of je de mogelijkheid hebt om dit etenswaar in het kerstpakket te stoppen. Zo kunnen alle collega’s het bijzondere etenswaar eens uitproberen en kijken wat zij ervan vinden. Hoe leuk is dat? Probeer hoe dan ook een persoonlijke twist aan het pakket te geven, dan voelen de medewerkers ook echt dat je hier moeite in hebt gestoken en dat jij niet gewoon een van de standaardpakketten hebt uitgekozen. Dit laat zien dat je hen waardeert en geeft ze weer nieuwe energie.

Een leuk aandenken

Je hoopt natuurlijk zo lang mogelijk een vast team in dienst te hebben. Zo kent het team elkaar door en door en weten zij goed samen te werken. Toch is het vaak zo dat er wel eens een collega weggaat en er een collega bij komt. Het is leuk om een leuk aandenken in het kerstpakket te stoppen waardoor collega’s die op den duur vertrekken, nog altijd aan hun leuke tijd bij jouw bedrijf kunnen terugdenken. Denk hierbij aan een leuk beeld met het bedrijfslogo, een handige drinkfles of katoenen tas met het bedrijfslogo erop bedrukt. De laatste twee zijn handige items om te hebben en kunnen altijd gebruikt worden. Doordat het logo erop staat zal de gebruiker altijd even aan het bedrijf denken en aan de leuke tijd die ze hier hebben gehad. 

Doe inspiratie op

Probeer altijd een persoonlijke twist aan het kerstpakket te geven. Wil je inspiratie op doen? Dat kan gemakkelijk online, online vind je bijvoorbeeld genoeg relatiegeschenken ideeën.