Misschien heb je er al wel eens van gehoord en misschien ook wel helemaal niet. We hebben het hier over plakfolie. Plakfolie is een flexibele PVC laag met een plaklaag. Met dit product kun je meubels en elk andere gladde en vlakke oppervlakte beplakken. Je kunt met dit product een compleet nieuwe look creëren voor een lage prijs. Het aanbrengen van folie is heel gemakkelijk te doen waardoor er geen professioneel iemand voor nodig is. Ben je dus op zoek naar een budget vriendelijke manier om je meubels een andere look te geven? Dan is deze blog net wat je nodig hebt. In deze blog vertellen wij jou waar je plakfolie voor kunt gebruiken en hoe je het precies aanbrengt.

Waar kun je plakfolie voor gebruiken?

Plakfolie is een heel multifunctioneel product. Je kunt het namelijk op meerdere plekken gebruiken. Zo kun je jouw tafel een nieuwe look geven met interieurfolie. Ook kasten kunnen beplakt worden met plakfolie en zo worden voorzien van een nieuwe look. Dit geeft je de mogelijkheid meubels langer te gebruiken als je uitgekeken bent op het uiterlijk van het meubel. Vaak zijn meubels namelijk nog wel goed genoeg maar is er alleen een opfrisbeurt nodig. Dan is folie echt een aanrader! Je kunt er ook nog eens allerlei verschillende printjes van krijgen of gewone effen kleuren. Wat ook heel populair is, is het beplakken van keukenkastjes. Dit is ook een gevalletje van wel nog goed genoeg maar net niet meer passend bij het interieur. Dan is plakfolie heel fijn om te gebruiken! Je vervangt namelijk niet zomaar je keuken aangezien dit in de duizenden euro’s kan gaan kosten. De look veranderen met plakfolie kosten daarentegen vaak onder de duizend euro. Uiteraard verschilt dit per folie en het oppervlak wat beplakt moet worden. Wel is het altijd nog goedkoper dan een splinternieuw meubel of keuken! Bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl vind je een hoop verschillende folie soorten. Ook hebben zij voor elk budget wel een passende oplossing.

Hoe plak je plakfolie op?

Nu je weet wat plakfolie is en waar je het voor kunt gebruiken is het ook handig te weten hoe je het aanbrengt. Het aanbrengen van folie is gelukkig heel erg makkelijk te doen. Wel is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt. Allereerst is een liniaal of rolmaat heel handig. Hiermee kun je precies afmeten hoeveel plakfolie je nodig hebt. Voor het op maat maken is een stanleymesje aan te raden. Snijdt wel altijd iets meer af dan nodig. Dit kun je aan het einde gemakkelijk wegsnijden en zo voorkom je dat je te weinig hebt. Om het folie strak op het oppervlak te krijgen is een plantenspuit en rakel nodig. Voor je gaat beginnen met plakken is een grondige schoonmaakbeurt nodig. Dit kan gemakkelijk met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Spuit vervolgens het oppervlak nat met de plantenspuit en begin in een hoek met plakken. Ga zo verder over het volledige oppervlak. Als je dit hebt gedaan en het zit mooi opgeplakt is het tijd om het water te verwijderen. Wrijf met de rakel van het midden naar de zijkanten toe. Nu zal het water onder het plakfolie vandaan komen. Leg wat handdoeken neer om dit water op te vangen. Als je dit hebt voltooid kun je genieten van de nieuwe look!