Meer kleur in je interieur!

De lente komt eraan! De dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog en overal zie je gekleurde bloemen de grond uit schieten. De natuur heeft haar grote schoonmaak bijna achter de rug en maakt ruimte voor nieuwe kleuren. Het is tijd dat je dit ook gaat doen! 

Februari komt aan zijn eind, hoog tijd voor een opfrisser in het interieur. Veel mensen voelen de lente kriebels en beginnen hun huis schoon te maken of te verbouwen. Maar wat nou als je huis al schoon is en verbouwingen niet nodig zijn? Hoe maak je je huis dan fris? Meer kleur in je interieur! 

Kleurrijk-interieur.

Door kleur in je interieur te veranderen krijg je een nieuwe look in huis zonder nieuwe meubels te kopen. Een leuke activiteit die niet te veel geld kost. Hieronder een paar tips om een nieuw leven in huis te blazen met meer kleur in je interieur! 

Kleuren van het seizoen.

Als je het moeilijk vindt om steeds nieuwe kleuren te kiezen voor je interieur, ga dan mee in de seizoenen. In de lente maak je gebruik van zachte kleuren. Baby blauw, roze of een mooie pasteltint zijn hier perfect voor. Hou de kleuren fris en zacht. Net als de lente! Geen idee welke kleuren er bij de lente horen? Loop naar buiten en kijk naar de kleuren die je om je heen ziet! 

Kleurrijk Interieur met ‘Colourblocking’.

Er zijn verschillende manieren om kleur in je interieur te krijgen. Je muur schilderen is daar een van. Normaal zou je een hele muur schilderen maar sinds kort is er een nieuwe rage in de interieurwereld gekomen. Colourblocking is het schilderen van delen van de muur. Je kunt hierdoor meerdere kleuren combineren of juist een wat gewaagdere kleur kiezen, zonder dat de muur te druk wordt. Dit is een hele leuke activiteit om met kinderen te doen! 

Gekleurde spullen.

Een kleurrijk interieur maar liever geen nieuwe verf op de muur? Geen probleem. Accessoires zijn een geweldige manier om snel kleur toe te voegen aan je interieur. Ook is het een stuk makkelijker om deze weer te vervangen. Kies voor gekleurde kaarsen, kussentjes, tafelkleden, vazen enzovoort. De keuzes zijn oneindig. Kies 2-4 kleuren en ga lekker shoppen. Zorg dat de kleuren bij elkaar passen en dat je niet te veel accessoires koopt! Het huis moet niet veranderen in een kringloopwinkel. 

Hier zijn de populairste manieren om meer kleur in je interieur toe te voegen. Probeer ze uit en maak ze jouw eigen en geniet van een fris interieur.