Nostalgische gevoelens kunnen boven komen wanneer je denkt aan de haarband. Welk meisje droeg deze nou niet in haar kindertijd. Ook moeten we natuurlijk gelijk denken aan Gossip Girl waar Blair Waldorf een grote verscheidenheid aan haarbanden droeg, van de diadeem tot aan de bandeau haarband. Ook Lauren Conrad in The Hills droeg in de eerste seizoenen regelmatig een haarband. Niet alleen omdat het heel erg leuk stond maar ook om haar uitgroei te verbergen! Gelukkig komen vrouwen haarbanden dit seizoen weer helemaal terug.

Trend: haarbanden voor de vrouw 2019

Dunne diademen en bandeau haarbanden zijn helemaal hot in 2019. Haarbanden voor de vrouw werden in het verleden gezien als truttig of te schattig. Tegenwoordig zijn de vrouwen haarbanden wat stoerder en zijn ze het jeugdige imago kwijt. Nadat Dior dit seizoen de haarbanden rijkelijk vertegenwoordigden in hun modeshows was ook de rest van modewereld snel om. De bandeau haarband is te krijgen in veel verschillende printjes en designs waardoor er voor iedereen wel een model is wat past.

De voordelen van het dragen van een haarband

Een haarband heeft natuurlijk vele voordelen. Voordat je ze al bent vergeten sommen zij ze graag voor je op.

1. Geen haren meer in je gezicht!
Een haarband is niet alleen heel erg mooi maar ook nog eens praktisch. Die wilde haren die wel eens voor je gezicht dwarrelen worden zo in bedwang gehouden. Haar dat vast zit in je lipgloss? Met een haarband is dat gelukkig verleden tijd.

2. Het bedekt uitgroei
Net als Lauren Conrad wel eens last van uitgroei? Met een haarband bedek je dit en ziet niemand dat je eigenlijk vorige week al in de kappersstoel moest zitten voor een nieuwe verfafspraak. Naast het bedekken van uitgroei is het ook super handig om een haarband klaar te hebben liggen bij een bad hairday. Je haar ziet er meteen een stuk verzorgder en in model uit.

3. Je styled je hele outfit van top tot teen af
Doordat de haarband er in zo veel verschillende soorten en maten komt kan je makkelijk een model vinden dat bij je outfit past. Zelfs wanneer je een hele simpele outfit draagt kan de haarband net voor dat kleine beetje extra kleur zorgen. Meer fan van de bohemian style? Draag de haarband dan op je haar. Liever klassiek? Draag hem dan zodat je haar naar achteren wordt gehouden.