De meeste mensen denken aan het volgende als ze verzorging baby’s horen; poepluiers. Maar er komt veel meer kijken bij het verzorgen van een baby. Het begint natuurlijk allemaal bij de bevalling, eigenlijk nog eerder, maar dat is een ander onderwerp. Het begint dus allemaal bij de bevalling. Sommige moeders kiezen ervoor om te bevallen in het ziekenhuis, andere moeders willen juist graag thuis bevallen. Maar wat heb je allemaal nodig bij een thuisbevalling.

Begin niet te laat met het verzamelen van de spullen die je nodig hebt voor een thuisbevalling. Het advies is om alles binnen te hebben voor de zevenendertigste week van de zwangerschap. Soms kun je van je zorgverzekering een kraampakket krijgen, hierin zitten de basisdingen in voor een thuisbevalling, denk bijvoorbeeld aan een navelklem, kraamverband, desinfecterende zeep en ga zo maar door. Dit kraampakket hoef je dus alleen maar te vragen als je een thuisbevalling hebt, anders niet. 

Wat is er nodig voor jezelf en voor thuis

Voor degene die bevalt heb je de volgende dingen nodig; maandverband, kraamverband, tien celstofmatjes, één pakje boterham- of diepvrieszakje, een maatkan, een thermometer en zeep. Wil je nou zeker weten dat je genoeg hebt, kun je het beste alle producten twee keer kopen, zo weet je dat je altijd genoeg hebt.

Voor de thuisbevalling zelf, heb je emmers, vuilniszakken, twee kraammatrassen, tien grote steriele gazen, een navelklem, een ruimzittend t-shirt en een ziekenhuiskoffertje nodig. Stel dat de thuisbevalling niet zo gaat als je gepland had en je toch naar het ziekenhuis moet, is het handig om een koffertje te hebben met alle verzekeringspapieren, zwangerschapskaart, toiletartikelen en kleding te hebben.

Als het dan eindelijk zover is en de baby er is, is het ook natuurlijk handig om babykleertjes te hebben. Vaak krijg je deze al genoeg cadeau van bekenden en familie en hoef je het aankomende jaar niks meer bij te kopen. Maar het is altijd handig om even een paar setjes mee te nemen voor de kleine. En natuurlijk voor de moeder zelf!