Bij het inrichten van een huis wordt vaak direct gedacht aan het interieur van de woonkamer. Welke bank is mooi, en welke kleur worden de muren? Dit is opzich ook wel te begrijpen, aangezien de woonkamer wel de primaire kamer is waar iedereen samenkomt, en waar gasten worden ontvangen. Veel mensen vergeten echter de eetkamer of eethoek een beetje. Eigenlijk is dit volkomen onterecht, aangezien de eetkamer ook juist een kamer is waar iedereen ‘s avonds bij elkaar komt voor het eten. Dit is juist het uitgerekende moment om iedereen eens naar zijn dag te vragen, en een beetje bij te kletsen over werk, school, voetbaltraining en ga zo maar door. Er zou daarom wat meer aandacht worden besteed aan de interieurstijl van de eetkamer, deze verdient de aandacht net iets meer dan nu vaak wordt gegeven. Daarom in deze tekst de bespreking van de eetkamer, en de inrichting van deze onderschatte ruimte. 

Waar het om draait: de eettafel

Als je denkt aan de eetkamer of de eethoek, is natuurlijk het belangrijkste waar je gelijk aan denkt de eettafel. Dit is toch wel het grootste meubel wat in de ruimte staat, of zou moeten staan. Bij een eettafel is het vooral belangrijk welk soort materiaal je kiest. Er zijn namelijk ontzettend veel opties. Een populaire optie is (massief) hout. Veel mensen houden er alleen niet veel rekening mee om wel te kijken welke soort hout bij de vloer past. Als het namelijk net een andere kleur of soort is, kan het nog wel eens gaan vloeken. Dit verpest dan eigenlijk een beetje het hele interieur van de ruimte. Een houten tafel is, indien goed uitgezocht en gematcht, wel een hele goede optie. Heel mooi, en hij kan de ruimte strak afmaken, maar hij kan ook worden gebruikt voor een meer rustieke sfeer. Naast hout zijn er echter nog allerlei andere opties, zoals kunststof of metaal. Uiteindelijk zijn ze allemaal mooi, en geven ze allemaal hun eigen sfeer en stijl af aan de ruimte. Kies vooral een tafel die bij je past, een eentje waar je nog omheen kan bouwen en decoreren om de ruimte helemaal af te kunnen maken. Maar voordat we over allerlei decoraties gaan praten zijn de stoelen natuurlijk ook van belang.

De stoelen en verdere aankleding

Als de tafel is uitgezocht is het tijd voor de stoelen. Het is belangrijk dat deze goed samen gaan met de tafel, en met de verdere ruimte. In stoelen zijn er misschien nog wel meer opties dan bij de tafel. Met de stoelen kan je echt helemaal je eigen kant op gaan. Kleur of geen kleur, zachte bekleding of simpel. Meer richting bijna een fauteuil, of juist een simpele houten stoel. Alles is mogelijk, en deze stoelen hebben veel invloed op de sfeer en uitstraling van de kamer. Een optie is om de stoelen lekker opvallend te maken met een leuke vorm of kleur, en dan de rest van de ruimte wat rustiger te houden met rustige decoratie. Ook het tegenovergestelde is mogelijk. Er zijn op deze manier dus ontzettend veel manieren waarop de eetkamer in te richten valt. Ieder heeft zijn eigen smaak, en kan deze naar voren brengen in de eetkamer.