Het overkomt iedereen wel eens dat een training niet zo goed gaat als je eigenlijk had gehoopt. Dat kan aan een aantal factoren liggen. Misschien was je wel afgeleid of had je niet voldoende tijd om op je gemak de oefeningen uit te voeren. Het kan ook zijn dat je de energie niet had om alles te geven wat nodig was. Gelukkig hoef je daar bij een volgende training geen last meer van te hebben als je zelf wat aanvullende energie, zoals eiwitrepen en dextrose, mee van huis neemt.

Wat heb je nodig voor een goede sportprestatie?

In eerste instantie zul je zeggen dat je met een goede conditie en een gezond lichaam al een heel eind moet komen om een goede sportprestatie neer te zetten. Tel daar ook nog een gevarieerd en volwaardige sportdieet aan toe en je bent al een heel eind. Maar tijdens grotere krachtsinspanningen of langdurige sportprestaties, heeft je lichaam ook behoefte aan wat extra ondersteuning. Je raakt sneller uitgeput en je lichaam gebruikt alle reserves die je hebt. Op dat moment is er niet meer voldoende energie over die je spieren nodig hebben om dat beetje extra te geven of om je uithoudingsvermogen op peil te houden. Dan heb je dus wel degelijk snel extra energie nodig. Je kunt deze energieboost op verschillende manieren bereiken. Zoals gezegd zijn dextrose of eiwitrepen echte energieboosters.

Dextrose voor snelle energie

Dextrose, of druivensuiker, zijn koolhydraten die snel door je lichaam opgenomen worden. Dat zorgt dus ook voor het snel terugkeren van de energie in je lichaam. Het feit dat dextrose zo snel wordt opgenomen, maakt het een populair supplement onder sporters. Het is voor zowel duursporters als voor krachtsporters heel effectief. Je spieren zullen zich na het innemen van de dextrose snel van de vermoeidheid herstellen waardoor je weer op volle kracht door kunt trainen. Doordat de dextrose in poedervorm verkrijgbaar is, kun je eenvoudig voordat je gaat trainen de juiste hoeveelheid in je waterfles afmeten en tijdens de training opdrinken. Maar het is ook mogelijk om het na de training bijvoorbeeld door je eiwitshake te mengen, om het spierherstel na de training extra te ondersteunen. 

Een voedzame snack voor tijdens de training

Ook van eiwitten is het natuurlijk bekend dat deze een bijdrage leveren aan spierherstel. Daarvoor neem je normaal gesproken voor of na de training een eiwitshake in. Maar ook tijdens een intensieve training kan eiwit al een bijdrage leveren aan het verhogen van het energiepeil in je lichaam en dus ook in je spieren. Eiwitrepen zijn dan de ideale oplossing. Niet alleen omdat je ze eenvoudig in je sporttas kunt meenemen. Het is ook nog eens een verantwoorde snack als je tijdens de training behoefte aan eten hebt. Met eiwitrepen stil je de ergste trek en ondersteun je bovendien ook nog je spierherstel. In sommige gevallen zijn de eiwitrepen ook nog voorzien van voldoende koolhydraten zodat je zeker de energieboost eruit haalt die je op dat moment nodig hebt. Eiwitrepen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en met diverse smaken. Kies een verpakking met meerdere eiwitrepen zodat je er voor iedere training een bij je hebt.