De lijst met boeken die je blik kunnen verruimen, je gelukkiger kunnen maken en je leven kunnen verbeteren wordt met de dag langer. Met deze duchtige voorselectie uit een flink aantal titels, wordt je keuze een stuk eenvoudiger. Deze zelfhulpboeken voor vrouwen zijn niet alleen inhoudelijk sterk en herkenbaar, maar lezen ook lekker en zullen tot de laatste zin onder je huid blijven zitten.

1. Stephen Covey – De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

In simpele taal legt Stephen Covey uit dat effectief leiderschap begint met het eind in gedachten. Je energie richten op relevante doelen, proactief zijn, win-win denken en synergie creëren, zijn enkele van de fundamentele eigenschappen die hij uitvoerig en toegankelijk bespreekt. De kracht van dit boek zit echter niet slechts in de toelichting van zeven bekwaamheden. Covey weet een mindset aan te wakkeren die groter is dan de som der delen.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap via Bol.com

2. Fumio Sasaki – Vaarwel spullen

De in Tokio wonende minimalist Fumio Sasaki beschrijft op een mooie en heldere manier hoe hij als jonge dertiger tot het besef kwam dat zijn huis vol spullen zat die hij eigenlijk niet nodig had. Hij verkocht zo veel mogelijk op marktplaats Craigslist en doneerde wat over was aan kringlopen en vrienden. ‘Vaarwel spullen’ is opgedeeld in meer dan vijftig argumenten waarom hij gelukkiger leeft met maar een handjevol meubelstukken en apparaten.

Vaarwel, spullen via Bol.com

3. Marian Donner – Het Zelfverwoestingsboek

Dit boek is een beetje in tegenstrijd met andere zelfhulpboeken. Marian Donner doet een oproep aan vrouwen om de optimalisatiecultuur wat minder serieus te nemen. Ze signaleert overmatig veel aandacht voor een efficiënte indeling van de tijd, het perfectioneren van de leefomgeving, het optimaliseren van de spiritualiteit en nog veel meer. Een opeenstapeling van volmaakte doelen leidt volgens de schrijfster gaandeweg tot zelfverwoesting.

Zelfverwoestingsboek via Bol.com