Misschien heb je er wel als eens van gehoord: de mom jeans. Dit type jeans wint de laatste tijd veel aan populariteit. Dat is niet gek als je weet dat dit soort spijkerbroek geschikt is voor elk lichaamstype. Maar wat is een mom jeans en hoe kun je een mom jeans combineren? We vertellen je er alles over.

Wat is een mom jeans

We zullen beginnen bij de basics. Wat is een mom jeans precies? Een mom jeans is een spijkerbroek met een hoge taille en een ietwat wijd model. De pijpen lopen bij de enkels taps toe en de broeken hebben vaak een lichte wassing. Dit maakt ze erg flatterend voor zo’n beetje elke lichaamsbouw. Ook zitten ze door het wijde model erg comfortabel en zijn ze eenvoudig te combineren.

mom-jeans-combineren

De herkomst van de mom jeans

In de modewereld worden vaak oudere trends gerecycled en na een aantal jaar opnieuw hip. Dat is ook het geval bij de mom jeans. Dit type broeken was in de jaren ’90 helemaal in en ze zien er dus uit alsof je moeder ze in haar jongere jaren gedragen zou kunnen hebben. In plaats van je mom jeans nieuw te shoppen kun je deze dus ook goed in een vintage winkeltje scoren.

Hoe draag ik een mom jeans?

Misschien denk je nu: ‘Heel fijn dat ik weet waar de broek vandaan komt, maar hoe draag ik een mom jeans?’ Ook daar hebben we een antwoord op. Door het flatterende model kan eigenlijk iedereen een mom jeans dragen. Je kunt de broek heel simpel combineren met veel items die je al in je kast hebt hangen. Ga voor een basic shirtje, of maak het wat sjieker door het te combineren met een mooie blouse. Maak je outfit helemaal af met casual sneakers, toffe sleehakken of juist met mooie enkellaarsjes. Een leuke haarband kan je outfit ook veel extra’s geven. Ga je voor een stoere look, met bijvoorbeeld een crop top en stoere laarzen? Dan kun je met een leuke haarband toch die girly touch toevoegen. Stop je shirt of trui in je broek en rol de pijpen een beetje op voor een net wat frissere look. Zoals je ziet is een mom jeans combineren absoluut niet moeilijk. Kijk wat je in je kast hebt hangen en creëer precies de look die jij wilt hebben.