Duo-rolgordijnen zijn jouw flexibele, betaalbare optie voor diegenen die op zoek zijn naar privacy en lichtregeling voor hun ramen. Duo rolgordijnen werken als normale rolgordijnen, behalve dat het twee lichtopties heeft. Het dubbele rolgordijn heeft lamellen die parallel aan elkaar lopen met daartussen metalen strips. Wanneer je deze jaloezieën terug stopt, sluiten ze beter af op het raam. Deze jaloezieën zijn er in verschillende kleuren en patronen, zodat je ze kunt matchen met je kamerinrichting. Deze producten hebben een lange levensduur, maar moeten regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden.

Hoe werkt het?

Dubbele rolgordijnen hebben lamellen aan elke zijde die elkaar overlappen. De stof rolt naar boven en de bodems zijn transparant. Dit biedt privacy en lichtregeling en tegelijkertijd lichtregeling. Het dubbele rolgordijn heeft een lange levensduur en hoeft maar af en toe schoongemaakt te worden. Het materiaal is zo dik dat het niet doorhangt zoals andere jaloezieën doen en er zit genoeg stof in de bovenkant om de lamellen open te houden zonder bang te zijn dat ze er doorheen vallen.

Misschien toch een vouwgordijn?

Een andere mogelijkheid om licht en privacy te regelen is het vouwgordijn. De vouwgordijnen lijken op jaloezieën doordat ze aan beide zijden van de stof overlappende lamellen hebben. Het verschil is dat het vouwgordijn aan de bovenkant plat is en naar beneden toe smaller wordt. De lamellen rollen in dezelfde richting als de rondingen van de jaloezie en zorgen voor een uitstekende lichtregeling. Dit type rolgordijn is iets zwaarder dan het tandemrolgordijn en zal regelmatig moeten worden afgeveegd, anders gaat het doorzakken.

Keuzes maken

Beide soorten jaloezieën bieden een uitstekende lichtregeling en privacy als ze correct zijn geïnstalleerd. De jaloezieën moeten stevig worden opgehangen zonder gaten in de koorden of de touwtjes. Als de ramen omhoog staan, moeten de jaloezieën omhoog worden getrokken om licht door te laten, open blijven als ze niet nodig zijn en vervolgens terugtrekken wanneer dat nodig is. Voor een nog persoonlijker gevoel kunt u overwegen om vouwgordijnen te installeren die passen bij of contrasteren met de stof op de dubbele rolgordijnen. De kappen zijn een decoratief accessoire dat precies de juiste hoeveelheid privacy en lichtregeling biedt.

Wat jij kiest als raambekleding is aan jou, maar je kan je natuurlijk altijd laten adviseren. Zo weet je beter waar je op moet letten en hoor je wat de voor en nadelen zijn voor jouw woning. Laat je dus goed inlichten.