Een platte buik hebben is de droom van veel mensen. Als we tevreden zijn met ons uiterlijk, zijn we zelfverzekerder en hebben we een hoog gevoel van eigenwaarde.

Het is echter niet altijd gemakkelijk en snel om de gewenste lichaamsbouw te bereiken, zelfs niet voor atleten en mensen die regelmatig sporten. Daarom is het belangrijk enkele tips te kennen om een platte buik te krijgen. Bekijk ze!

1. Meer maaltijden en kleinere porties

Het zal nodig zijn een evenwichtige voeding te hebben, waarbij bewerkte, vette en suikerhoudende voedingsmiddelen worden vermeden, zodat het vetpercentage wordt verlaagd.

Het ideaal is een evenwichtige voeding en meer maaltijden gedurende de dag, maar met kleinere porties. Als je zin heeft in tussendoortjes, kies dan altijd gezonde tussendoortjes.

2. Juiste vetten = goede vetten

Het is geen fout om voedingsmiddelen met vet te eten, de fout is om voedingsmiddelen met slechte vetten te consumeren.

Daarom moet je matige porties goede vetten in jouw dieet opnemen, zoals avocado’s, noten en olijfolie, maar blijf weg van bewerkte voedingsmiddelen, want die zijn rijk aan transvetten.

3. Maak een kleurrijker bord

Het tellen van je dagelijkse calorieën helpt je de porties die je consumeert onder controle te houden. Het is echter ook belangrijk om de samenstelling van voedsel te kennen.

Wie een platte buik wil hebben, moet gevarieerd eten, d.w.z. goede koolhydraten, magere eiwitten, volle granen, fruit, groenten en groenen.

Een ander voordeel van een goed dieet is dat jouw lichaam goed gevoed is en dat jouw prestaties bij lichamelijke activiteiten beter zullen zijn, wat helpt om ongewenste vetten te verbranden.

4. Vermijd suikerconsumptie en investeer in vezels

Verwijder snoep en voedsel dat rijk is aan suiker, zoals bewerkte voedingsmiddelen en eenvoudige koolhydraten, naast koolzuurhoudende en gezoete dranken, zoals frisdranken, omdat die veel suiker bevatten.

Consumeer suikervrije en volkoren voedingsmiddelen, die ook rijk zijn aan vezels, die het verzadigingsgevoel verhogen en helpen de eetlust te beheersen. Het is echter niet aan te raden vezelrijke voedingsmiddelen in overmaat te eten, omdat ze een opgeblazen gevoel en winderigheid kunnen veroorzaken.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze voedingsstof is 38 g voor mannen en 25 g voor vrouwen.

5. Doe fysieke activiteiten

Om het lichaam in vorm te houden is het van essentieel belang regelmatig fysieke activiteiten te beoefenen, want dan is het metabolisme actief en verbrandt het meer calorieën, wat helpt vet te verminderen.

Er zijn verschillende opties van oefeningen om uit te kiezen, zoals aerobics, gewichtstraining en plaatselijke gymnastiek.

6. Drink meer water

Water is niet alleen essentieel voor de werking van het lichaam, het kan ook de stofwisseling ten goede komen, waardoor de verbranding van calorieën toeneemt, wat de vorming van een platte buik vergemakkelijkt.

Een klein flesje water bij je dragen is een goede manier om de hele dag gehydrateerd te blijven. Vergeet ook niet om water te drinken tijdens lichamelijke oefeningen.

Lees ook: De beste zelfhulpboeken voor vrouwen op een rijtje