Wat een mooie tijd toch die zwangerschap. Ongeduldig kijk je uit naar de komst van jullie lieve baby, maar tegelijk geniet je er ook van om dat kleine mensje in je buik te voelen groeien en zich ontwikkelen. Aan de ene kant kan het niet snel genoeg gaan, aan de andere kant wil je je kindje best nog wel wat langer voor jou alleen hebben. Wat wel een zekerheid is, is dat een zwangerschap heel wat doet met je lichaam, en dat zul je dag na dag ondervinden naarmate de zwangerschap vordert. Liggen, zitten en bewegen lijkt helemaal niet meer zo vlot te gaan en kan voor de nodige pijn en ongemakken zorgen. Om je lichaam zoveel mogelijk te vrijwaren hiervan, kun je dan ook maar beter zorgen voor voldoende ondersteuning. Voedingskussens, je je kunt deze heus al tijdens je zwangerschap gebruiken, geven je lichaam de nodige ondersteuning waardoor pijn en ongemakken een stuk minder worden.

De verschillende soorten voedingskussens

We spreken hier dan wel van voedingskussens, maar zoals gezegd zijn ze ook al tijdens je zwangerschap te gebruiken als comfortabele ondersteuning van je lichaam dat het zwaar te verduren krijgt. Ondersteuning daar waar dat voor jou nodig is, daar zorgen de voedingskussens tijdens de zwangerschap voor. De verschillende uitvoeringen zorgen ervoor dat er altijd precies dat voedingskussen te vinden is dat voor jou perfect is. Je zult al snel niet meer zonder kunnen en willen.

De wig

Als je gaat voor eenvoudig, maar doeltreffend, is de wig als voedingskussen een prima idee. Je kunt deze voedingskussens onder je hoofd leggen als reflux je letterlijk het leven zuur maakt, je kunt er je buik op laten rusten voor een meer comfortabele houding of je kunt ze achter je rug leggen voor een stabielere zijligging tijdens het slapen. Deze voedingskussens hebben als grote voordeel dat ze klein en compact zijn en relatief goedkoop.

Het lichaamsvoedingskussen

De naam van deze voedingskussens zegt het eigenlijk al. Het kussen is recht en flexibel en is ongeveer even groot als jijzelf. Door het kussen tussen je benen en armen te klemmen en er je hoofd op te laten rusten, geniet je van een optimale ondersteuning van je hele lichaam. 

De Total Body voedingskussens

Hier kunnen we een onderscheid maken tussen voedingskussens in een u-vorm of een c-vorm.
De c-vorm omklem je aan de onderkant tussen je benen terwijl je hoofd op de bovenkant rust. Op die manier komt het middenstuk onder je buik te liggen voor een goede verdeling van het gewicht.
De u-vorm biedt dan weer een andere vorm van ondersteuning omdat je met je hoofd op de ronding van de u rust terwijl je armen en benen de ene kant omklemmen en je met je rug ondersteuning zoekt tegen de andere kant.

Van zwangerschapskussen naar voedingskussen

Waar het kussen tijdens de zwangerschap zorgt voor voldoende ondersteuning voor de mama, zorgt datzelfde kussen er na de bevalling voor dat je je kindje op een aangename en comfortabele manier kunt voeden. Terwijl je kindje lekker zacht, ergonomisch verantwoord en comfortabel ligt, krijgt jij ook nu weer voldoende ondersteuning. Niet langer een stijve arm of krampen tijden het gevoel, maar heerlijk genieten van jullie mooie momenten samen.