MSM: het is een van de populairste supplementen van tegenwoordig, en niet zomaar! Methylsulfonylmethaan is een wateroplosbare zwavelverbinding die van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen. MSM bestaat uit zwavelverbindingen en wordt als supplement voor verscheidene doeleinden gebruikt. Onderstaand overzicht geeft enkele van de belangrijkste functies van deze natuurlijke stof:

– Zwavelverbindingen zijn levensbelangrijk aangezien ze bijdragen tot de bouw van bloedeiwitten, keratine (de substantie waar huid, nagels en haar uit bestaan) en aminozuren.

– Zwavel is een onderdeel van het hormoon insuline en noodzakelijk voor de werking van lever en gal.

– Zwavel stimuleert de productie van collageen, het elastische bindweefsel in onze huid. Collageen komt vooral voor in tanden, kraakbeen en botten.

– Zwavel draagt bij tot de toevoer van zuurstof naar de cellen in ons lichaam en fungeert als een bestanddeel voor het zenuwstelsel en de spieren.

– Zwavel verbetert de opname van voedingstoffen en zorgt (in combinatie met de juiste eiwitten) voor een efficiëntie afvoer van toxische stoffen.

Wat doet MSM precies?

Het is duidelijk dat zwavel in MSM essentieel is voor een goede gezondheid. Maar waarom zou je nu MSM als supplement aan je voedingspatroon toevoegen? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft. MSM als supplement nemen kan heel wat voordelen bieden. De positieve werking van de stof op de gezondheid is erg bekend. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste:

1. Flexibele spieren en pezen

MSM draagt bij tot de flexibiliteit van de spieren en bindweefsel dankzij de productie van collageen.

2. Ontstekingsremmende stof

Daarbij zorgt MSM voor minder ontstekingen in het lichaam, waardoor zowel acute als chronische problemen vermeden kunnen worden.

3. Een betere toevoer van zuurstof

Daarbij draagt MSM bij tot een goede zuurstoftoevoer. Dit komt doordat de stof de productie van bloedeiwitten stimuleert.

4. Gezondere huid, nagels en haar

Zoals vermeld draagt zwavel in MSM bij tot een gezonde, gladde en flexibele huid, sterke nagels en stevig haar. Vooral op latere leeftijd is een kwalitatief MSM supplement interessant!

MSM kan als natuurlijk, geurloos en veilig product perfect dienen als gezond supplement. Hoewel de stof van nature voorkomt in heel wat voedingsmiddelen, kan het geen kwaad om een extra supplement MSM in te nemen om je gezondheid nog beter te ondersteunen. Van een beter immuunsysteem tot gezond haar en minder ontstekingen, er zijn meer dan genoeg redenen om op een MSM supplement te vertrouwen als je een optimale gezondheid wil bereiken!