Wat is nou het verschil met die geurtjes

Iedereen heeft het zich vast wel is afgevraagd. Of het nou in de winkel was waar je diverse woorden onder die grote merknaam op de fles zag staan, of kreeg je een geurtje cadeau van iemand waar deze woorden weer op terugkwamen. Maar wat is het verschil tussen eau de toilette en parfum en wat is Eau de toilette dan weer. Nou dat gaan wij nu even haarfijn uitleggen zodat er geen misvattingen meer over zijn.

Om te beginnen betekent ‘eau’ gewoon water in het Frans. Eau de parfum betekent dus geparfumeerd water. en Eau de cologne is Frans voor water uit Keulen. Eau de toilette betekent letterlijk toiletwater, best apart natuurlijk als je nagaat dat je het op je lichaam aanbrengt.

Het verschil tussen eau de toilette en parfum is dat eau de toilette minder geurdelen bevat dan parfum of eau de parfum. Een ander verschil tussen eau de toilette en parfum is dat je bij parfum vaak aan een paar druppels genoeg heb om lekker te ruiken. In tegenstelling tot eau de toilette waar je vaak wel wat meer van moet aanbrengen.

Het verschil tussen eau de toilette en eau de cologne is weer dat eau de cologne nog minder geurbestanddelen heeft, namelijk slechts 3-5 procent vergeleken met 5-10 procent bij eau de toilette. Parfum spant dan weer de kroon met wel 20-40 procent. Deze percentages verschillen echter wel per merk. Een ander verschil tussen eau de toilette en eau de cologne is dat eau de toilette voornamelijk wordt gekocht. Dit komt omdat het niet zo duur is als parfum en toch nog aardig blijft ruiken door de dag heen. Soms dien je wel even bij te spuiten om nog de lekkere geur om je heen te blijven ruiken, maar voor de prijs heb je dat er wel voor over. En aangezien eau de cologne nog minder geurbestanddelen heeft zijn mensen toch minder snel geneigd deze aan te schaffen omdat je minder snel verzekerd bent van een blijvend en lekker ruikend geurtje.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar dit is in grote lijnen hoe de verschillen tussen deze Eau’s in elkaar zitten. Al met al is het natuurlijk ook lekker en leuk om ze allemaal is uit te proberen om te kijken welke het beste bij jou past.