Wanneer hij van stoer houdt en zij van vrouwelijk, kan het best ingewikkeld zijn om beide smaken en stijlen met elkaar te combineren tot één interieur. Maar het is zeker mogelijk! Met deze blog willen we bewijzen dat stoer en vrouwelijk heel goed samen kunnen gaan. Benieuwd hoe je stoer en vrouwelijk in één interieur kunt combineren? Lees dan even verder want hieronder gaan we er wat dieper op in.

Stoere en robuuste meubels

Een stoer interieur kenmerkt zich vaak door stoere en robuuste meubels gemaakt van zware materialen. Wanneer we uit de verschillende interieurstijlen moeten kiezen die op dit moment populair zijn, komt het industriële interieur wellicht het dichtst in de buurt. Binnen deze stijl komt de combinatie van onafgewerkt hout en een zwart metalen onderstel of poten vaak naar voren. Je ziet het onder meer terugkomen in eetkamertafels, salontafels en dressoirs. Binnen een stoer interieur wordt er veel gebruik gemaakt van donkere en sombere kleuren, zoals zwart, antraciet en donkergrijs. Meubels, maar ook lampen en raambekleding bijvoorbeeld, moeten vooral functioneel zijn zonder allerlei frutsels en tierelantijntjes. 

Lichte kleuren en zachte materialen

Bovengenoemde puur functionele eigenschap staat vrijwel haaks op datgene wat een vrouwelijk interieur typeert. Binnen dit interieur vinden we veel plaids, vloerkleden en sierkussentjes. Ronde vormen hebben hier de overhand. Denk bijvoorbeeld aan een mooi hoogpolig rond tapijt onder de salontafel. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren en zachte materialen. Denk bijvoorbeeld aan een lichtroze velvet stof. Andere veelgebruikte kleuren zijn wit, crème en zandkleur. Wat betreft de raambekleding zijn overgordijnen nog steeds erg populair. Deze hebben een warmere en meer huiselijke uitstraling dan de rolgordijnen of jaloezieën die je binnen het stoere interieur veel terug ziet komen.

Stoer met een vrouwelijk randje

Heel mooi die uiteenzetting van stoer versus vrouwelijk, maar hoe kan ik beide nu combineren? Eigenlijk is dat vrij simpel: houd voor de meubels, zoals de bank, de eetkamertafel en het dressoir, het stoere karakter aan en complementeer dit met enkele vrouwelijke accessoires van zachte materialen en in lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan lichtroze sierkussentjes op de bank, een wit hoogpolig tapijt onder de salontafel en enkele paarse of dieprode kaarsen op een plateau op de kast. Ook een glasschilderij vrouw kan voor die vrouwelijke omlijning zorgen. Liever fotokunst in een ander thema aan de wand? Op glazenschilderijen.nl vind je het complete aanbod. Neem zelf eens een kijkje!